Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

MWC22: Σε πρώτο πλάνο VR, AR, 5G και νέα hitech gadgets

Τους τομείς που συνεχίζουν να κλέβουν την παράσταση και τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν λίγο πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά είδαν από κοντά μαζί με την ελληνική αποστολή άνθρωποι του χώρου.

Η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας συνεχίζεται με τις παρουσιάσεις να στρέφονται γύρω από το AR και το VR. Στις τάσεις συγκαταλέγεται και το metaverse όπως και το 5G που απασχολεί τον εταιρικό και όχι μόνο κόσμο, με τις Startups να προηγούνται στο κομμάτι της δημιουργίας και της ειδίκευσης που χρειάζεται για να κατακτήσουν και να προσελκύσουν την υπόλοιπη αγορά.  

Θεματικές και τάσεις 

Το φετινό MWC θα κρίνει τα προϊόντα, τις πατέντες και γενικά το τι θα επικρατήσει στο μέλλον, αναδεικνύοντας πέρα από τα trends τις τεχνολογικές εταιρείες που θα τα κάνουν πραγματικότητα, ανεβαίνοντας κάθε φορά ένα άλλο επίπεδο. Μια από τις θεματικές βρίσκονται πιο κοντά στο VR με ενδιαφέρον για το edtech, συγκεκριμένα την εκπαιδευτική τεχνολογία και άρα την αξιοποίηση της εικονικής πραγματικότητας στις σχολικές αίθουσες εν μέσω συνθηκών αναγκαίας τηλεκπαίδευσης. 

Την παρουσία τους στο event συνεχίζουν να δίνουν κυβερνητικοί εκπρόσωποι και βασικοί παράγοντες του χώρου της τεχνολογίας, ανάμεσα τους ο Γιώργος Στεφανόπουλος , Γενικός Διευθυντής της ΕΕΚΤ (Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας), ο Λεωνίδας Χριστόπουλος (ΓΓ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης) και ο Πάνος Αλεξανδρής (ΓΓ του Υπουργείου Δικαιοσύνης), ο Αριστείδης Παρασκευόπουλος, Head of Mobiles σε Ελλάδα και Κύπρο για την Samsung Electronics, η οποία αποτελεί σταθερά χορηγό της εκδήλωσης.  

Αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον για τα σαράντα και πλέον μέλη της ελληνικής αποστολής, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του Mobile World Congress 2022 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του startupper.gr τη δεύτερη ημέρα υπήρξε μεγαλύτερη κινητικότητα όσον αφορά τις επιχειρήσεις που εκπροσωπούν την Ελλάδα στο νούμερο ένα παγκόμιο event τεχνολογίας. Ειδικότερα, στη δεύτερη ημέρα του MWC22 οι επιχειρήσεις της ελληνικής αποστολής είχαν την ευκαιρία να μέσω meetings και γενικότερων contacts, να παρουσιάσουν πρωτοποριακές λύσεις, προιόντα και υπηρεσίες, τραβόντας το βλέμμα επενδυτών, εκπροσώπων επιχειρήσεων αλλά και 60.000 και πλέον επισκεπτών που θέλησαν να γνωρίσουν εκ πρώτης όψεως τις κορυφαίες τάσεις του διεθνούς tech industry. Σημαντική ήταν και η αναγνώριση από το εξωτερικό, με δημοσιογράφους, εταιρείες, συμμετέχοντες και εκπροσώπους φορέων να μένουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι τόσο από την παρουσία όσο και από την αντικειμενική πρόοδο που έχει σημειώσει σύσσωμο το ελληνικό οικοσύστημα.

Αν και η δεύτερη ημέρα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για την ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία πιστοποίησε την αυξανόμενη δυναμική του εγχώριου οικοσυστήματος, έγινε παράλληλα αισθητή η ανάγκη για step-up τόσο σε επίπεδο οργανωτικότητας όσο και στον αριθμό των μελών που απαρτίζουν την ελληνική αποστολή. Ο πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, Γιώργος Μαρκατάτος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως “είναι ευθύνη όλων να αξιοποιηθεί η δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος, ενώ όλοι οι φορείς θα πρέπει να ενισχύσουν την προσπάθεια των επιχειρήσεων τεχνολογίας, με την πολιτεία να αναλαμβάνει πρωταρχικό ρόλο”. Όσον αφορά τις ίδιες τις εταιρείες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΚΕΕ, θα πρέπει να αυξήσουν τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις του βελινεκούς του Mobile World Congress ούτως ώστε η ελληνική αποστολή να μεγαλώσει και να αποκομίσει τα μεγάλα οφέλη.
Στο οργανωτικό κομμάτι, τη δεύτερη ημέρα του φετινού MWC έγινε εμφανής η ανάγκη ενός μεγαλύτερου περιπτέρου ώστε να διευκολυνθεί το έργο των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς και η σύναψη συνεργειών και συνεργασιών με μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Τα νέα hitech προϊόντα  

Έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) που ενσωματώνουν μεταξύ άλλων, όλες τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες και τα μετατρέπουν σε επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές υψηλών προδιαγραφών, που ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα παράλληλης κινηματογραφικής λήψης κινηματογραφικών βίντεο, παρουσίασε η Honor από την πλευρά τους στη Βαρκελώνη. 

Εκθέτοντας την σειρά έξυπνων κινητών Honor Magic4 Series (που αποτελείται από το HONOR Magic4 και το HONOR Magic4 Pro) ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων ότι βασισμένο σε αλγόριθμο που αναπτύχθηκε από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας, το HONOR Magic4 Pro μπορεί να τραβήξει εικόνες πραγματικά υψηλής ποιότητας, ταυτόχρονα κατά τη λήψη βίντεο, η οποία δεν περιορίζεται από την ποιότητα εγγραφής βίντεο, όπως συνηθίζεται σε άλλα έξυπνα κινητά τηλέφωνα. 

Επίσης, μεταξύ άλλων, τα νέα έξυπνα κινητά τηλέφωνα δίνουν μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια και στην διασφάλιση της ιδιωτικότητας/απορρήτου κατά την διάρκεια της χρήσης τους. Ειδικότερα, προσφέροντας στο HONOR Magic4 Pro, κάνει το ντεμπούτο της μια ολοκαίνουργια λειτουργία, το “Privacy Calling”, όπου με την υποστήριξη σύγχρονης τεχνολογίας η οθόνη και ο δέκτης συνεργάζονται για να προσαρμόσουν την ένταση του εισερχόμενου ήχου, ώστε να ταιριάζει σε διαφορετικά περιβάλλοντα, διασφαλίζοντας ότι ακόμα κι αν ο χρήστης βρίσκεται σε ένα ήσυχο περιβάλλον, όπως το ασανσέρ, οι άνθρωποι που στέκονται δίπλα του δεν μπορούν να ακούσουν τη φωνή αυτού που καλεί.   

Επίσης το σύστημα διπλής ασφάλειας της σειράς Honor Magic4, που αναπτύχθηκε από κοινού με την Qualcomm, παρέχει βελτιωμένες απαιτήσεις ασφαλείας για βασικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο. Η σειρά είναι επίσης εξοπλισμένη με ένα ανεξάρτητο τσιπ ασφαλείας, παρέχοντας μέγιστη ασφάλεια για κωδικούς πρόσβασης και βιομετρικά στοιχεία όπως αναγνωριστικά προσώπου και δακτυλικά αποτυπώματα. Η κάμερα 3D βάθους του Honor Magic4 Pro, αξιοποιεί περαιτέρω τα βιομετρικά στοιχεία 3D αναγνώρισης προσώπου, για να παρέχει ασφάλεια και προστασία υψηλού επιπέδου.   

Μεταξύ άλλων, η οθόνη του HONOR Magic4 Pro, μπορεί να εμφανίσει έως και 1,07 δισ. χρώματα, επιτυγχάνει αυτόματη και σε πραγματικό χρόνο μετατροπή από SDR σε HDR και αυξημένο ρυθμό καρέ με αντιστάθμιση κίνησης, παρέχοντας, όπως επισημάνθηκε, μια αυθεντική εμπειρία προβολής για όλους τους τύπους περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων βίντεο υψηλής ευκρίνειας, γραφικά, ταινίες, παιχνίδια και άλλα. Είναι επίσης ιδανική για όσους περνούν πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη, ελαχιστοποιώντας την καταπόνηση των ματιών. 

Το HONOR Magic4 Pro θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά το 2ο τρίμηνο του έτους. Η HONOR παρουσίασε επίσης το έξυπνο ρολόι HONOR Watch GS 3 που ζυγίζει μόλις 44 γραμμάρια και διαστάσεις 10,5 χιλιοστά, που υποστηρίζει περισσότερες από 100 λειτουργίες προπόνησης, παρέχοντας δυνατότητες ακριβούς παρακολούθησης διαδρομής από το ενσωματωμένο L1/L5 Dual Frequency GNSS (Παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης) όταν ο κάτοχός του τρέχει, κάνει ποδήλατο ή πεζοπορία σε εξωτερικούς χώρους. Η HONOR ανακοίνωσε επίσης την κυκλοφορία των νέων ακουστικών HONOR Earbuds 3 Pro που μεταξύ άλλων διαθέτουν δυνατότητα μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος. 

Η Realme παρουσίασε τα Realme GT 2 Pro και Realme GT2 την πρώτη ημέρα και το Realme buds Air 3 τη δεύτερη ημέρα, εξοπλισμένο με Active Noise Cancellation (ANC) και σε προσιτή τιμή. Τα premium αυτά ακουστικά διαθέτουν μάλιστα αλγόριθμους ακύρωσης θορύβου 42 db.  

Ειδικότερα, τα Buds Air 3 διαθέτουν μπαταρία 546mAh ενώ προσφέρουν έως και 30 ώρες αναπαραγωγής και 100% φόρτιση σε περίπου μία ώρα. Σύμφωνα με την Realme, τα ακουστικά μπορούν να αναπαράγουν 100 λεπτά μουσικής με μόλις 10 λεπτά γρήγορης φόρτισης.  

Η εταιρεία παρουσίασε ακόμη το Book Prime με οθόνη 2K που ως συσκευή δεύτερης γενιάς έρχεται με επεξεργαστή Intel Core 15 11ης γενιάς. Συγχρόνως, διατίθεται με μνήμη RAM έως 16GB και αποθηκευτικό χώρο SSD 512GB και φέρει οθόνη πλήρους όρασης 1440P. 

Η Lenovo παρουσίασε τους premium φορητούς υπολογιστές και τα Chromebooks της στο πλαίσιο της σειράς IdeaPad Flex. Οι τελευταίες συσκευές είναι εξοπλισμένες με τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές Intel Core και AMD 12ης γενιάς.  

Η σειρά IdeaPad Flex 5 διαθέτει δύο μεγέθη οθόνης 14 ιντσών και 16 ιντσών και τρεις διαφορετικές ποιότητες οθόνης, συγκεκριμένα 1080p, 1400pm και 1800p. Ενώ το IdeaPad Flex 5i αποκτά τη σειρά Intel Core 12ης γενιάς έως και Core i7 με 16GB RAM και επιλογή SSD αποθήκευσης 1TB, το IdeaPad Flex 5 τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή AMD Ryzen 5.000. Η έκθεση έχει ακόμη να δείξει πολλά αφού εξακολουθεί να προωθεί τα νέα τεχνολογικά παράγωγα της παγκόσμιας τεχνολογικής σκηνής, μένει να δούμε απλώς τι θα είναι αυτό.  

Διαβάστε επίσης:

Εντυπωσιακή η ελληνική παρουσία στο φετινό MWC22

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις