Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ποιοι είναι οι δύο καθηγητές πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου που μπήκαν στη λίστα των κορυφαίων του κόσμου

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοίνωσε ότι δύο μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητάς του, ο Ευστάθιος Σταματάτος και ο Γεώργιος Καμπουράκης, καθηγητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων συγκαταλέχθηκαν στη λίστα των κορυφαίων στον τομέα της πληροφορικής παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Οργανισμό Research.com.

Όπως αναφέρει, σε δήλωσή της, η πρύτανης Χρυσή Βιτσιλάκη, «πρόκειται για μια ακόμη διάκριση, που έρχεται να επιβεβαιώσει τη σταθερή παρουσία του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε έγκυρες λίστες διεθνούς κατάταξης Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων». Η λίστα κατάταξης, η οποία δημοσιεύεται για όγδοη συνεχή χρονιά, βασίζεται σε στοιχεία του GoogleScholar και Microsoft Academic Graph.

Ο Ευστάθιος Σταματάτος έχει δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού με διδακτορικό στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών ενώ στα ερευνητικά αντικείμενα του συγκαταλέγονται η μηχανική μάθηση, η υπολογιστική μουσική, η επεξεργασία φυσικής γλώσσας, το text mining και το intelligent information retrieval. Ο ίδιος διδάσκει υπολογιστική λογική και λογικό προγραμματισμό, τεχνητή νοημοσύνη, machine learning και ευφυή συστήματα, ενώ έχει τελέσει διευθυντής του εργαστηρίου Al και Συστημάτων Στήριξης Αποφάσεων.

Ο Γιώργος Καμπουράκης με διδακτορικό στον τομέα της ασφάλειας συστημάτων κινητών επικοινωνιών, στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ερευνητικά ασχολείται με την ασφάλεια κινητών και ασύρματων δικτύων επικοινωνιών και την προστασία της ιδιωτικότητας, τα συστήματα ανίχνευσης εισβολών και το κακόβουλο λογισμικό για πλατφόρμες κινητών συσκευών, την ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικότητας στο VoIP, την ασφάλεια στο DNS, αλλά και την ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικότητας στο ΙοΤ. Ο ίδιος διδάσκει σε μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές, έχοντας πλούσιο διοικητικό έργο ως μέλος μιας σειράς επιστημονικών επιτροπών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις