Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Uber εγκαινιάζει κουμπί δωρεών για την Ουκρανία και η Google αφαιρεί τέλη από υπηρεσίες της για τον ίδιο λόγο

Σε παρόμοια γραμμή κινείται και η PayPal που έχει αρχίσει μια εκστρατεία δωρεών για να βοηθήσει τους πληγέντες στην Ουκρανία.

Η Uber σχεδιάζει να λανσάρει ένα κουμπί που θα επιτρέπει στους πελάτες των ΗΠΑ να κάνουν δωρεές στη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία. Υπάρχουν σχέδια για να γίνουν διαθέσιμες οι λειτουργίες δωρεών εντός της εφαρμογής στους χρήστες της Uber και σε περισσότερες χώρες τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ride-sharing.

Η Uber δήλωσε επίσης ότι θα συνδυάσει τις δωρεές που θα γίνουν μέσω της εφαρμογής -ένα ποσό που θα φτάνει μέχρι και 1 εκατ. δολάρια- με μια πρόσθετη δωρεά που θα κάνει η ίδια ύψους 500.000 δολαρίων, η οποία θα δοθεί στη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ΗΠΑ για την υποστήριξη των ανθρωπιστικών προσπαθειών του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ στην Ουκρανία και σε κοντινές χώρες.

Η Google έχει προσφερθεί από την πλευρά της να βοηθήσει οργανισμούς που συμμετέχουν στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών προμηθειών, τροφίμων, υποστήριξης και βοήθειας για τους πρόσφυγες. Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει επεκτείνει τις δωρεάν υπηρεσίες μέσω των πιστώσεων Google Cloud σε συγκεκριμένες οργανώσεις.

Επιπλέον, για να βοηθήσει τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν με τους φίλους και την οικογένειά τους σε αυτή την επείγουσα στιγμή, η Google δήλωσε ότι θα καταργήσει τα τέλη διεθνών κλήσεων από την Ουκρανία και από τις ΗΠΑ προς την Ουκρανία στο Google Fi. Επίσης, απαλλάσσει από τα τέλη κλήσεων προς την Ουκρανία τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το Google Voice προς το παρόν.

Η EvoShare, η fintech της Silicon Valley που ιδρύθηκε από Ουκρανούς, αναπτύσσει ακόμη μια λειτουργία για τους πελάτες που θέλουν να δωρίσουν μέρος των πόντων επιστροφής μετρητών τους για την υποστήριξη των ουκρανικών ανθρωπιστικών προσπαθειών.

Η PayPal ξεκίνησε μια εκστρατεία δωρεάς με επίκεντρο τους καταναλωτές για να βοηθήσει την Ουκρανία. Οι πελάτες έχουν δωρίσει πάνω από 3 εκατ. δολάρια σε διεθνείς φιλανθρωπικές οργανώσεις που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια εντός της Ουκρανίας και υποστήριξη των προσφύγων.

Αυτές οι οργανώσεις αρωγής περιλαμβάνουν τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης (IRC), την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), την Direct Relief, τη Save the Children και πολλές άλλες που εργάζονται επί τόπου στην Ουκρανία και με πρόσφυγες στα γύρω έθνη.

Η Brightwell Payments, μια fintech που βοηθά τους εργαζόμενους να πληρώνονται, να στέλνουν και να ξοδεύουν χρήματα με ασφάλεια και ευκολία σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε τέλος χθες ότι θα παρέχει δωρεάν μεταφορές κατά παραγγελία για τα μέλη του ουκρανικού πληρώματος μέχρι το τέλος του μήνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις