Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Google ετοιμάζει τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της έναντι 5,4 δισ. δολαρίων!

Η Google ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να εξαγοράσει την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mandiant έναντι περίπου 5,4 δισ. δολάρια σε μια προσπάθεια να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες προστασίας για τους πελάτες της στο cloud.

Ο τεχνολογικός κολοσσός με έδρα το Mountain View της Καλιφόρνια, δήλωσε ότι θα καταβάλει το ποσό των 23 δολαρίων ανά μετοχή για την εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2004.

Εάν η συμφωνία πάρει το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές, θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Gogole πίσω μόνο από τη συμφωνία-σταθμό ύψους 12,5 δισ. δολαρίων με τη Motorola Mobility το 2012. Η Google πούλησε την εταιρεία στη Lenovo για 2,9 δισ. δολάρια δύο χρόνια αργότερα. Η τρίτη μεγαλύτερη εξαγορά της Google είναι η εταιρεία κατασκευής έξυπνων οικιακών προϊόντων Nest, την οποία εξαγόρασε για 3,2 δισ. δολάρια το 2014.

Η Mandiant θα ενταχθεί στο τμήμα cloud computing της Google, το οποίο δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής την ίδια δυναμική συγκριτικά με το Microsoft Azure ή το Amazon Web Services.
“Οι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν άνευ προηγουμένου προκλήσεις κυβερνοασφάλειας, καθώς η πολυπλοκότητα και η σοβαρότητα των επιθέσεων που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως για να στοχεύουν μεγάλες κυβερνήσεις χρησιμοποιούνται τώρα για να στοχεύουν εταιρείες όλων των κλάδων”, δήλωσε ο Thomas Kurian, Διευθύνων Σύμβουλος του Google Cloud, σε δήλωση με αφορμή την εξαγορά της Mandiant.

“Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τη Mandiant στο Google Cloud και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για να βελτιώσουμε περαιτέρω τις λειτουργίες και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες μας με στόχο να βοηθήσουμε τους πελάτες να αντιμετωπίσουν τις πιο σημαντικές προκλήσεις γύρω από τα θέματα ασφαλείας.

Η συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κλείσει αργότερα φέτος.

Οι μετοχές της Mandiant έκλεισαν με άνοδο 16% τη Δευτέρα, μετά από έγκριτο δημοσίευμα που ανέφερε πως η Google ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την εταιρεία.

Ο αναλυτής της Wedbush Dan Ives σε ένα σημείωμα προς τους επενδυτές την Τρίτη ανέφερε τα εξής: “Με τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο να αυξάνονται μέρα με τη μέρα και τον κυβερνοπόλεμο να βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Ρωσία και τις κρατικά χρηματοδοτούμενες οργανώσεις κυβερνοτρομοκρατίας, η Google διπλασιάζει το αποτύπωμά της στον κυβερνοχώρο την κατάλληλη στιγμή με τη Mandiant, ενώ την ίδια στιγμή θέλει να διαφοροποιηθεί από τους άμεσους ανταγωνιστές, όπως η Microsoft και η Amazon στην κούρσα του cloud”.

Ο Ives τόνισε πως ο ίδιος και η εταιρεία του αναμένουν πως η συμφωνία θα έχει «σημαντικό αντίκτυπο» στον χώρο της κυβερνοασφάλειας.

“Η Amazon και η Microsoft θα πιεστούν στο εξής να στραφούν περισσότερο προς στρατηγικές συγχωνεύσεων και εξαγορών αλλά και να περαιτέρω τις πλατφόρμες cloud της. “Πιστεύουμε ότι κραταιές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με επίκεντρο τον κυβερνοχώρο όπως η Varonis, η Tenable, η CyberArk, η Qualys, η Rapid7, η SailPoint και η Ping ξεχωρίζουν ως πιθανοί υποψήφιοι εξαγοράς δεδομένου ότι αυτές οι εταιρείες ειδικεύονται στις next-gen υπηρεσίες για την προστασία του cloud από κυβερνοεπιθέσεις”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις