Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Summer of Code: Προ των πυλών το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Google για φοιτητές και νέους προγραμματιστές

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), συμμετέχει ως mentor organization στο πρόγραμμα Google Summer Of Code στηρίζοντας έργα ανοιχτού κώδικα που θα υλοποιηθούν από φοιτητές/φοιτήτριες και ερευνητές ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων και νέους προγραμματιστές.

Στο Google Summer of Code (GSoC) μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές/φοιτήτριες που έχουν γνώσεις προγραμματισμού και νέοι προγραμματιστές/προγραμματίστριες που θέλουν να συμβάλλουν σε έργα ανοιχτού λογισμικού. Όσοι επιλεγούν θα εργαστούν για 3 μήνες το καλοκαίρι στο έργο ανοιχτού λογισμικού που θα επιλέξουν να συνεισφέρουν και θα χρηματοδοτηθούν με ποσό έως 3.600 δολαρίων μετά από μηνιαία αξιολόγηση. Τα έργα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες βάσει των προαπαιτούμενων ωρών απασχόλησης.

Το GSoC, παρέχει χρηματοδότηση σε φοιτητές/φοιτήτριες και νέους προγραμματιστές/προγραμματίστριες για να συνεισφέρουν με κώδικα σε έργα ελεύθερου λογισμικού. Από το 2005 που πραγματοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν συμμετάσχει σε αυτό περισσότεροι από 18.000 φοιτητές/φοιτήτριες από 112 χώρες με αποτέλεσμα να παραχθούν περισσότερες από 33.000.000 γραμμές κώδικα για 746 οργανισμούς ανοιχτού λογισμικού.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), συμμετέχει με 12 προτάσεις έργων ανοιχτού κώδικα και καλεί όσες κι όσους επιθυμούν να συμβάλλουν σε ένα από τα έργα, να δηλώσουν συμμετοχή στο GSOC 2022 επιλέγοντας το έργο που ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα έργα που προτείνει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ και τις προαπαιτούμενες γνώσεις προγραμματισμού που απαιτούνται μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι φοιτητές/φοιτήτριες και νέοι προγραμματιστές/προγραμματίστριες μπορούν να υποβάλουν επίσημα τις προτάσεις τους μέσω της κεντρικής σελίδας του Google Summer of Code, από τις 4 έως τις 19 Απριλίου 2022, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο GSOC 2022, στα έργα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, μπορούν να στείλουν τις ερωτήσεις τους και να επικοινωνήσουν με τους μέντορες των έργων, μέσω της λίστας https://lists.ellak.gr/gsoc-developers/listinfo.html

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Google Summer of Code 2022, τις ημερομηνίες και τις προθεσμίες υποβολής των προτάσεων, δείτε το https://summerofcode.withgoogle.com/how-it-works/.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις