Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TEDxAUEB: Έρχεται το ANTISTIΞIS για την αποσύνθεση των ήχων στην πραγματικότητα

Ένα χάος που αποτελείται από ανθρώπους που έχουν διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικές επιθυμίες και ζουν στην ίδια αλλά μοναδική για τον καθένα πραγματικότητα. Άνθρωποι που συμπρωταγωνιστούν στην σκηνή του κόσμου, και, παράλληλα, αποτελούν τους κομπάρσους στη ζωή των άλλων. Άνθρωποι που περπατούν τους ίδιους δρόμους, μα βαδίζουν μοναχοί.

Οι ήχοι που εκπέμπουν θα περίμενε κανείς να είναι ακαθόριστοι, σχεδόν μία βαβούρα, αλλά είναι το ακριβώς αντίθετο. Ακούγεται ένας ήχος, μία εκκωφαντική σιωπή. Η σιωπή, στην οποία ισορροπεί ο κόσμος. Ένα σύνολο αντίρροπων δυνάμεων ισορροπούν και δημιουργούν αρμονία. Ένας αρμονικός χορός μεταξύ κάθε μηνύματος που εκπέμπουν οι πράξεις των ανθρώπων. Αυτή η μελωδία οδηγεί στο κάθε επόμενο βήμα.

Αυτή η αρμονία δίνει την ώθηση να χτιστεί ένα καλύτερο μέλλον. Συνειδητοποιώντας πλέον ότι η διαδρομή δε μπορεί να είναι πάντα ευχάριστη, οι άνθρωποι επιλέγουν να ζουν μακριά από τη βοή, παρέα με εκείνους που νοιάζονται πραγματικά και μαζί τους απολαμβάνουν μία μοναδική ηρεμία.

Οι μουσικοί περιέγραψαν το φαινόμενο ως την ταυτόχρονη συνήχηση διαφορετικών μουσικών γραμμών σύμφωνα με ορισμένους κανόνες και τον συνδυασμό τους για την παραγωγή ενός πολυφωνικού, αρμονικού συστήματος. Οι μουσικές φωνές διατηρούν τη μελωδική τους αυτοτέλεια, ώστε ένας ακροατής να ξεχωρίζει την κάθε μια μέσα στο πλέγμα.

Αυτό ονομάστηκε ANTISTIΞIS, αλλά μπορεί κάποιος να το αποκαλέσει απλά κοινωνία. Στο φετινό TEDxAUEB με τίτλο ANTISTIΞIS η πραγματικότητα αποσυντίθεται σε ήχους. Η ερώτηση πλέον είναι μία: μπορεί κανείς να δει την ζωή του αλλιώς; Αρκεί να πάρει μια ανάσα και να συνεχίσει.

Για κρατήσεις εισιτηρίου στο www.ticketmaster.gr ή μέσω τηλεφώνου στο 210 8938111.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις