Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Space Hellas και Radiant Technologies δημιουργούν κινητό ψηφιακό μουσείο για το 1821

Στην ένωση εταιρειών Space Hellas και Radiant Technologies ανέθεσε, μετά τη διενέργεια διαγωνισμού, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την υλοποίηση του έργου «Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας». Πρόκειται για ένα κινητό ψηφιακό μουσείο που δίνει έμφαση σε ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821, κάνοντας χρήση ψηφιακών και διαδραστικών μέσων/εφαρμογών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση του έργου, ύψους 1.967.880 ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους.

Αναλυτικότερα, το έργο αφορά στη δημιουργία ενός μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα ψηφιακού πάρκου αφιερωμένο στο 1821. Με την αξιοποίηση καινοτόμων διαδραστικών τεχνολογιών, ποικίλων θεμάτων ψηφιακά εκθέματα εγκατεστημένα σε 12 ειδικά διαμορφωμένα containers, προσφέρουν στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία επίσκεψης και κατανόησης των γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης. Το συγκεκριμένο εγχείρημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αποτελεί το μοναδικό στην χώρα μεταφερόμενο Ψηφιακό Πάρκο που θα εγκατασταθεί σε 10 πόλεις της Περιφέρειας. Στόχος των εμπνευστών και των δημιουργών του είναι να επισκεφτεί το Ψηφιακό Πάρκο κάθε πολίτης, αλλά και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα.

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ηλεκτρονικών υποδομών, σύγχρονων υπηρεσιών και εφαρμογών, με στόχο το σταδιακό μετασχηματισμό της Δυτικής Ελλάδας σε «έξυπνη» περιφέρεια στον τομέα της προβολής του πολιτιστικού και ιστορικού της αποθέματος και δομείται σε τρεις δράσεις.

Σύμφωνα με τις δράσεις, το έργο διακρίνεται σε τρία υπό-έργα:

1. Την οργάνωση και λειτουργία κινητού ψηφιακού πάρκου, το οποίο θα περιοδεύσει σε 10 αστικά κέντρα της Π.Δ.Ε και συγκεκριμένα, στο Αγρίνιο, στο Αίγιο, στην Αμαλιάδα, στη Βόνιτσα στα Καλάβρυτα, στην Κρέστενα, στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο, στην Πάτρα και στον Πύργο. Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας το Πάρκο θα εγκατασταθεί μόνιμα στις πόλεις των Καλαβρύτων και του Μεσολογγίου που αποτελούν σημεία της Π.Δ.Ε. με ιδιαίτερο ρόλο στην Επανάσταση. Στο ψηφιακό πάρκο αξιοποιούνται σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες όπως, βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης.

2. Την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και ψηφιακού περιεχομένου με πολυεπίπεδο τρόπο, μέσω πύλης προβολής και μέσω εφαρμογής έξυπνων συσκευών Western Greece 2021 που θα πληροφορούν τον επισκέπτη για 2500 σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στα όρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

3. Την παραγωγή ντοκιμαντέρ μέσω του οποίου αναδεικνύεται η ιστορία και ο πολιτισμός της Δυτικής Ελλάδας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις