Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Online πρόγραμμα γυναικείας επιχειρηματικότητας Funzi Founder 101 Hub

Σε τελική ευθεία βρίσκονται οι εγγραφές στα ευέλικτα online courses του προγράμματος που στόχο έχει να ενισχύσει τις γυναίκες σε ζητήματα επιχειρηματικότητας.

Η Code on the Road (COR) δέχεται ακόμη εγγραφές για το διαδικτυακό μάθημα γυναικείας επιχειρηματικότητας Funzi Founder 101 Hub.

Το μάθημα είναι δωρεάν αλλά υπάρχει περιορισμένη χωρητικότητα ενώ η προθεσμία για εγγραφές είναι έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 24 Μαρτίου 2022. Το υποχρεωτικό session προσανατολισμού θα γίνει στην συνέχεια το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 με το μάθημα να ξεκινά τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, το οποίο θα διδάσκεται στα αγγλικά και διαρκεί 7 εβδομάδες.

Το πρόγραμμα προσφέρει ιδιαίτερα σε γυναίκες και κορίτσια την ευκαιρία να εγγραφούν στο βραβευμένο μάθημα επιχειρηματικότητας Funzi Founder 101 Hub που πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Το καινοτόμο αυτό μάθημα είναι επομένως ανοιχτό σε όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια, συνδυάζοντας τη μάθηση απευθείας μέσω του κινητού τηλεφώνου, με εβδομαδιαίες διαδικτυακές συνεδρίες από τον εκπαιδευτή του προγράμματος Funzi, Δημήτρη Παπαδάκη.

Αυτές οι online συνεδρίες σε εβδομαδιαία βάση περιλαμβάνουν επίσης προσκεκλημένους ομιλητές, τους οποίους οι μαθητές μπορούν να ακούσουν και να αλληλοεπιδράσουν μαζί τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα mentality “carpe diem”, ένα κινητό και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η COR επέλεξε αυτόν τον ευέλικτο τρόπο παρακολούθησης και συμμετοχής στο πρόγραμμα έχοντας υπόψη ότι δεν έχουν όλες οι γυναίκες και τα κορίτσια φορητούς υπολογιστές, αλλά οι περισσότερες έχουν smartphone, αναγνωρίζοντας ότι οι ίσες ευκαιρίες είναι σημαντικές σε αυτό το επίπεδο.

Άλλωστε, το κινητό τηλέφωνο είναι τόσο βολικό όσο και αποτελεσματικό ιδίως για μια εργαζόμενη μητέρα, μια φοιτήτρια ή μια γυναίκα που θέλει να πάρει μέρος σε ανάλογα μαθήματα από όπου και αν βρίσκεται και θέλει να βελτιώσει τον εαυτό της, χρησιμοποιώντας τον σημαντικό χρόνο που αφιερώνει στην χρήση του smartphone για να μάθει και όχι απλώς για να κάνει scroll στα στα social media.

Οι μαθήτριες συμμετέχουν επίσης στους 100 Mentors, με τους οποίους συνεργάζεται η COR, έναν οργανισμό με έδρα την Ελλάδα που παρέχει δωρεάν καθοδήγηση για την σωστή λήψη αποφάσεων.

Στόχος είναι να ενδυναμωθούν οι γυναίκες και τα κορίτσια που είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή απλά επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τον κόσμο της επιχειρηματικότητας και τα πνευματικά skills που είναι απαραίτητα για να γίνουν το δικό τους αφεντικό, τώρα ή στο μέλλον.

Όσο για την καινοτόμο εκπαιδευτική πλατφόρμα Funzi αυτή αποτελεί ένα σημαντικό μέσο πρόσβασης σε ένα καλά δομημένο και εύπεπτο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ώστε οι συμμετέχοντες, ανεξάρτητα από το υπόβαθρό τους, να αποκτήσουν μια ορθή κατανόηση των βασικών αρχών της επιτυχημένης επιχειρηματικότητας, βάζοντας σε τροχιά τις δικές τους ιδέες.

Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα επιτρέπει στους συμμετέχοντες να διαχειριστούν το πότε και το πώς θα καταναλώνουν το περιεχόμενο της, καθώς μπορούν να συνδεθούν από οποιαδήποτε συσκευή -ιδίως από κινητά τηλέφωνα ενώ βρίσκονται εν κινήσει ή άνετα από το σπίτι τους- και να συνεχίσουν ακριβώς από εκεί που το άφησαν την άλλη μέρα, ακόμη και αν χρησιμοποιούσαν άλλη συσκευή (π.χ. φορητό υπολογιστή).

Καθώς η εστίαση γίνεται στην υποστήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, είναι βέβαιο ότι εκεί διακρίνεται ένα ανεκμετάλλευτο εργασιακό δυναμικό. Οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο καινοτόμες και ιδιαίτερα ικανές στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων, όντας προικισμένες εξίσου με ηγετικές ικανότητες.

Επίσης, το γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν καλύτερη αίσθηση της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και ζωής, είναι κάτι που λείπει από την αγορά τον τελευταίο καιρό και επομένως χρειάζεται να επενδύσουν συνολικά. Το κύριο σημείο για να γίνει αυτό είναι η ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας ως μια win-win κατάσταση τόσο για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο όσο και για τις αγορές και αυτό ακριβώς έρχεται να δώσει το πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις