Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Περισσότερα από 344 δισεκατομμύρια ευρώ διακινήθηκαν μέσω της ΔΙΑΣ το 2021!

Tα 344 δισεκατομμύρια ευρώ είναι υπερδιπλάσιο ποσό από το συνολικό Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της ίδιας της χώρας μας κατά το 2020!

Άκρως εντυπωσιακά είναι τα μεγέθη που αφορούν στις συναλλαγές οι οποίες και διακινήθηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους δια μέσω της Διατραπεζικά Συστήματα ΑΕ (ΔΙΑΣ ΑΕ) και τα οποία ξεπέρασαν τα 344 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 13% εν συγκρίσει με το αμέσως προηγούμενο έτος.

Απτό δείγμα – μεταξύ άλλων- και του επιτυχημένου management υπό την καθοδήγηση της Διευθύνουσας Συμβούλου, Σταυρούλας Καμπουρίδου, η οποία στον έναν χρόνο παρουσίας της στην ηγεσία της ΔΙΑΣ ΑΕ κατάφερε να οδηγήσει με απόλυτη γνώση, ασφάλεια και σιγουριά την εταιρεία ώστε να καταγράψει ιστορικό ρεκόρ στα 32 έτη λειτουργίας του εγχώριου συστήματος πληρωμών. Μάλιστα, τα 344 δισεκατομμύρια ευρώ είναι υπερδιπλάσιο ποσό από το συνολικό Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της ίδιας της χώρας μας κατά το 2020.

Επιχειρώντας ένα ποιοτικό breakdown σχετικά με το πώς κατανέμονται οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι μέσω της Διατραπεζικά Συστήματα ΑΕ, το 85,5% αντιστοιχεί σε μεταφορές πίστωσης, στις οποίες περιλαμβάνονται διατραπεζικά εμβάσματα (αύξηση 24%), άμεσες μεταφορές πίστωσης (αύξηση 65%), εισπράξεις (αύξηση 12%) και πληρωμές (αύξηση 9,7%) φορέων του δημοσίου, αλλά και εν γένει ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Μάλιστα, θα πρέπει να τονιστεί πως οι πληρωμές από μέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξεως του 89% εν συγκρίσει με ότι ίσχυε έναν χρόνο νωρίτερα.

διαβάστε όλο το άρθρο στο emea business voice

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις