Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία Mastercard και HSBC για νέες επιλογές B2B πληρωμών

Μια συνεργασία που αναμένεται να φέρει μια νέα δυνατότητα στις καθυστερήσεις των πληρωμών για τις μικρές επιχειρήσεις.

Η Mastercard συνεργάστηκε με την HSBC για να λανσάρει ένα προϊόν στο Ηνωμένο Βασίλειο που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα εμπορικών καρτών τους για να πραγματοποιούν πληρωμές σε οποιονδήποτε προμηθευτή. Αυτό θα γίνεται ανεξάρτητα από το αν ο προμηθευτής δέχεται πληρωμές με κάρτα, ενώ η HSBC είναι η πρώτη που θα λανσάρει την προσφορά Mastercard Track Card to Account Transfer για τους επιχειρηματικούς πελάτες της στις αρχές του 2022.

Επικαλούμενη ξεχωριστή έρευνα των CEBR και FSB, η Mastercard αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο μέσος χρόνος πληρωμής των μεγάλων επιχειρήσεων για την πληρωμή των προμηθευτών αυξήθηκε σε πάνω από 37 ημέρες, ενώ το ποσοστό των τιμολογίων που πληρώνονται αργότερα από 60 ημέρες έφτασε σε υψηλό τετραετίας.

Ως αποτέλεσμα, το 62% των μικρών επιχειρήσεων δηλώνουν ότι έχουν βιώσει είτε αύξηση των καθυστερήσεων πληρωμών είτε ότι οι πληρωμές τους έχουν παγώσει εντελώς. Η εν λόγω καθυστέρηση μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ικανότητά τους για ευημερία, με το FSB να εκτιμά ότι 50.000 μικρές επιχειρήσεις αναδιπλώνονται κάθε χρόνο λόγω καθυστερημένων πληρωμών.

Η Mastercard δήλωσε σχετικά ότι η νέα επιλογή Card to Account Transfer θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διαχειριστούν τις ταμειακές ροές, να εξαλείψουν τη χειρωνακτική εργασία και να διευρύνουν τις επιλογές πληρωμών, καθώς οι προμηθευτές θα λαμβάνουν τις πληρωμές με κάρτα από τους αγοραστές απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Οι πελάτες της HSBC θα μπορούσαν να μειώσουν τις τριβές στις πληρωμές και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών πληρωτέων λογαριασμών, δίνοντας μια εικόνα σχετικά με τις δαπάνες στην εταιρεία για τη λήψη καλύτερων αποφάσεων, την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κινδύνου και τη βελτιστοποίηση της ρευστότητας και του κεφαλαίου κίνησης.

Διαβάστε επίσης:

Η Mastercard λανσάρει εικονική κάρτα για άμεσες πληρωμές B2B

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις