Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η σουηδική Altris “σήκωσε” 9,6 εκατ. ευρώ για βιώσιμες μπαταρίες

Η Startup φτιάχνει ένα βιώσιμο μέλλον με δικές της επαναφορτιζόμενες και άκρως οικονομικές eco-friendly μπαταρίες.

Η Altris AB με έδρα την Ουψάλα μόλις εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση ύψους 9,6 εκατ. ευρώ για να φτιάξει βιώσιμες μπαταρίες ιόντων νατρίου. Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του γύρου από επενδυτές όπως οι Molindo Energy, Northvolt και EIT InnoEnergy. Ένας συνδυασμός νέων επενδυτών και υφιστάμενων επενδυτών έκλεισε τον γύρο.

Η Altris ιδρύθηκε το 2017 και ειδικεύεται στην παραγωγή εξαιρετικά βιώσιμων υλικών καθόδου για επαναφορτιζόμενες μπαταρίες νατρίου. Η εταιρεία ιδρύθηκε με την πεποίθηση ότι για την υλοποίηση ενός πραγματικά βιώσιμου μέλλοντος ζωτικής σημασίας είναι οι ασφαλέστερες, φιλικότερες προς το περιβάλλον και οικονομικά προσιτές μπαταρίες.

Για τον σκοπό αυτό, η Altrius παράγει πρωτοποριακά υλικά καθόδου ιόντων νατρίου υψηλής απόδοσης, κατασκευασμένα από απολύτως βιώσιμα και χαμηλού κόστους υλικά που είναι διαθέσιμα σε αφθονία, χωρίς καθόλου κοβάλτιο, νικέλιο ή χαλκό. Η Altris χρησιμοποιεί επίσης μια καινοτόμο και κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μέθοδο παραγωγής για το Fennac, η οποία είναι χαμηλού κόστους και πιο φιλική προς το περιβάλλον σε σύγκριση με τις εναλλακτικές λύσεις.

Η εταιρεία πωλεί το Fennac σε παραγωγούς κυψελών μπαταριών, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπάρχουσες διαδικασίες και τον εξοπλισμό κατασκευής ιόντων λιθίου για την παραγωγή μπαταριών με βάση το Fennac. Αυτή η απλή μετάβαση επιτρέπει την ομαλή προσαρμογή, τη γρήγορη κλιμάκωση της παραγωγής μπαταριών ιόντων νατρίου και τη γρήγορη εισαγωγή στην αγορά. Η Altris υποστηρίζει τους κατασκευαστές κυψελών σε αυτή τη μετάβαση με δείγματα και τεχνογνωσία υλικών για την ανάπτυξη μπαταριών με βάση το Fennac και με εσωτερική τεχνογνωσία στην κατασκευή μπαταριών ιόντων νατρίου.

Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την υπέρ-τροφοδότηση της κλιμάκωσης της παραγωγής Fennac από την Altris σε 2.000 τόνους, επιτρέποντας την παραγωγή 1 GWh βιώσιμων μπαταριών και την περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη μπαταριών ιόντων νατρίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις