Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ελλείψεις στις πρώτες ύλες αύξησαν τις τιμές και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Xpeng όπως και άλλοι κατασκευαστές EV αμαξιών αύξησαν τις τιμές των μοντέλων τους λόγω των ελλείψεων στα εξαρτήματα που φέρνει κρίση και στην βιώσιμη αυτοκινητοβιομηχανία, μιλώντας πια για no alternative.

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng θα αυξήσει την τιμή των αυτοκινήτων της επικαλούμενη την απότομη αύξηση του κόστους των πρώτων υλών. Η Xpeng δήλωσε ότι από τις 21 Μαρτίου, οι αυξήσεις των τιμών στα οχήματά της θα κυμαίνονται από 10.100 κινεζικά γιουάν (1.587 δολάρια) έως 20.000 γιουάν πριν από τις επιδοτήσεις.

Η εταιρεία δεν επεκτάθηκε περισσότερο αναφορικά με τις συγκεκριμένες αυξήσεις επί των τιμών για κάθε ένα από τα μοντέλα της. Η Xpeng πωλεί προς το παρόν τη ναυαρχίδα P7 sedan, το P5 sedan και το G3 sports utility vehicle ενώ ετοιμάζεται να λανσάρει το G9 SUV αργότερα φέτος.

Οι κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν θέματα με την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, όπως το νικέλιο, το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό των μπαταριών. Άλλα εξαρτήματα, όπως οι ημιαγωγοί, συνεχίζουν να είναι επίσης σε έλλειψη, βάζοντας ένα ακόμη εμπόδιο για την Xpeng και τους ανταγωνιστές της, όπως η Nio.

Η Xpeng δεν είναι η πρώτη εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων που αυξάνει τις τιμές. Την τελευταία εβδομάδα, η Tesla έχει κάνει αρκετές αυξήσεις τιμών σε διάφορα μοντέλα των αυτοκινήτων της. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αυτοκινητοβιομηχανία BYD, η οποία υποστηρίζεται από τον Warren Buffett, αύξησε επίσης τις τιμές των νέων ενεργειακών οχημάτων της, στα οποία περιλαμβάνονται και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μειώνοντας τις εναλλακτικές τόσο στα μη ηλεκτρικά αυτοκίνητα λόγω του ακριβού πετρελαίου και της βενζίνης όσο και στα ηλεκτρικά που υποτίθεται ότι είναι πιο οικονομικά ενεργειακά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις