Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Gizelis Robotics φέρνει νέα εποχή στα logistics στην Ελλάδα

Νέες ρομποτικές συνδυαστικές λύσεις στην εγχώρια αγορά και την εφοδιαστική αλυσίδα εισάγει η ελληνική Startup για πιο ευέλικτα, οικονομικά και αποτελεσματικά logistics.

Καθώς τα logistics αλλάζουν φιλοσοφία παγκοσμίως, οι διακινήσεις γίνονται ολοένα και πιο πολύπλοκες, με παλέτες που περιέχουν προϊόντα διαφόρων διαστάσεων και γεωμετριών. Το αποτέλεσμα είναι αυξημένες δαπάνες διακίνησης αγαθών ενώ οι υφιστάμενες λύσεις για την εφοδιαστική αλυσίδα δουλεύουν σε συγκεκριμένα σενάρια, δεν επιδέχονται αλλαγές και έχουν αρκετά υψηλό κόστος αφού αποτελούν κατά βάση τεχνολογίες του χθες. 

Σήμερα, όμως, φαίνεται ότι ανοίγει μια νέα εποχή εφαρμογής των «Robotics in Logistics» για την ελληνική αγορά, με την υπογραφή της Gizelis Robotics. Με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και εφαρμογών στις περίπλοκες και απαιτητικές ανάγκες των σύγχρονων Logistics, η Gizelis Robotics δημιουργεί τεχνογνωσία και εμπλουτίζει τη γκάμα των υπηρεσιών και προϊόντων της με λύσεις μικτής παλετοποίησης. 

Το mixed palletizing είναι μια σύνθετη διαδικασία που αφορά στην τοποθέτηση προϊόντων πολλαπλών SKUs σε μια παλέτα με στόχο τη μεγιστοποίηση της πυκνότητας στοίβαξης της παλέτας. Η Gizelis Robotics σχεδιάζει, προμηθεύει και εγκαθιστά καινοτόμες λύσεις αποπαλετοποίησης και μικτής παλετοποίησης για τις εξειδικευμένες ανάγκες των πελατών της, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Ολλανδικής WSR. Οι λύσεις αυτές στην πραγματικότητα εξυπηρετούν έναν μόνο στόχο: να κάνουν τα Logistics, ευέλικτα, οικονομικά και πιο αποτελεσματικά. 

Αναλυτικότερα, οι λύσεις που αναπτύσσονται μπορούν να συνδυάσουν την αυτόματη ή  χειροκίνητη μικτή παλετοποίηση, με βάση την επιλογή παραγγελιών και περιλαμβάνουν:

– Έξυπνο λογισμικό δημιουργίας μικτής παλέτας το οποίο συνεργάζεται με το κεντρικό σύστημα διαχείρισης της αποθήκης (WMS),

– Σύστημα που υποδεικνύει στον picker τη θέση εναπόθεσης προϊόντων στην παλέτα,

– Συστήματα buffer sequencing, 

– Πλήρη ρομποτικά συστήματα μικτής παλετοποίησης.

Συνοπτικά, τα πλεονεκτήματα των λύσεων mixed palletizing που προσφέρει η Gizelis Robotics είναι ότι:

  • Επιτρέπει την εύκολη τροφοδοσία στο ράφι στο κατάστημα λιανικής.
  • Πετυχαίνει υψηλή ακρίβεια παραγγελίας.
  • Ελαχιστοποίηση της πιθανότητας για ζημιά στο προϊόν.
  • Προσφέρει ασφάλεια και ελαχιστοποίηση τραυματισμών στην αποθήκη.
  • Δημιουργεί παλέτες υψηλής πυκνότητας με χαμηλότερο κόστος μεταφοράς.
  • Χαμηλότερο κόστος ανά προϊόν, που συνεπάγεται μεγαλύτερο κέρδος.
  • Εξυπηρετεί διάφορα μεγέθη παλέτας.
  • Επεκτασιμότητα με δυνατότητες αύξησης του όγκου παραγγελιών.

Ο Ευάγγελος Γκιζελής, Founder & CEO της Gizelis Robotics σημείωσε αναφορικά: «Η Gizelis Robotics αναβαθμίζει διαρκώς τις λύσεις που προσφέρει στον τομέα της διακίνησης υλικών, αξιοποιώντας την τεχνολογία αυτοματισμού της ρομποτικής επιστήμης και των έξυπνων αλγορίθμων. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που οι πρωτοπόρες λύσεις που προσφέρουμε στον τομέα της μικτής παλετοποίησης βρίσκουν ανταπόκριση στην ελληνική αγορά.  Στόχος μας είναι η Gizelis Robotics να αναδειχθεί στον κορυφαίο integrator συστημάτων και εφαρμογών mixed palletizing, απογειώνοντας την παραγωγικότητα των logistics στις επιχειρήσεις».

Η Gizelis Robotics είναι μια εταιρία ρομποτικών λύσεων, προϊόντων και βιομηχανικών εφαρμογών στην Ελλάδα. Παρέχει τόσο on demand ρομποτικές λύσεις όσο και συνδυαστικές λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην ελληνική βιομηχανία και σε αγορές του εξωτερικού. Έχει αναγνωριστεί επίσης ως μια από τις 5 κορυφαίες νεοσύστατες ρομποτικές εταιρίες του κόσμου για βιομηχανικές εφαρμογές, ανάμεσα σε 600 περίπου επιχειρήσεις, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της, με στόχο παράλληλα την αντιμετώπιση των επειγουσών υγειονομικών συνθηκών που γέννησε η πανδημία, σχεδιάζοντας το πρώτο αυτόνομο «Made in Greece» ρομπότ απολύμανσης Robotsafe.

Διαβάστε επίσης:

Gizelis Robotics και Liftco φέρνουν στην Ελλάδα τα υπερσύγχρονα AGVs για την αναβάθμιση των logistics

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις