Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Sunlight στη διεθνή έκθεση MODEX Show με νέα σειρά fast charging μπαταριών ElectroLiFe

Προϊόν του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Sunlight Group, η νέα σειρά μπαταριών ElectroLiFe διευρύνει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας της εταιρείας.

Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας, διεθνής εταιρεία τεχνολογίας και παραγωγής ολοκληρωμένων και καινοτόμων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας, πρωτοπορεί με τη Sunlight ElectroLiFe, τη νέα σειρά μπαταριών ημι-έλξης ιόντων λιθίου. Αποτέλεσμα μελετών του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Sunlight, η νέα σειρά απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της διεθνούς αγοράς και ενισχύει περαιτέρω το διαφοροποιημένο και ανταγωνιστικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας που αποτελείται από προϊόντα ιόντων λιθίου και μολύβδου-οξέος.  

Η νέα σειρά μπαταριών ημι-έλξης Sunlight ElectroLiFe συνδυάζει την τεχνογνωσία των 30 και πλέον χρόνων της εταιρείας στην αγορά αποθήκευσης ενέργειας και αξιοποιεί τα 12 χρόνια εμπειρίας της σε Έρευνα και Ανάπτυξη, ειδικά στις τεχνολογίες λιθίου. Η ElectroLiFe είναι ιδανική για χρήση σε golf carts και άλλα οχήματα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, για ηλεκτροκίνητα βιομηχανικά οχήματα (όπως εναέριες πλατφόρμες εργασίας, μηχανήματα χειρισμού υλικών και καθαρισμού δαπέδων), καθώς και θαλάσσια σκάφη αναψυχής.

Η σειρά μπαταριών ElectroLiFe είναι ελαφριά για εύκολη μεταφορά, ενώ η καινοτόμα τεχνολογία και ο σχεδιασμός της αντιπροσωπεύουν την ποιότητα της. Στα χαρακτηριστικά της μπαταρίας συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα γρήγορης εγκατάστασης (plug & play), καθώς και η συνδεσιμότητα με την cloud πλατφόρμα της εταιρείας, Sunlight GLocal. Η πλατφόρμα GLocal χρησιμοποιεί εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να καταγράφει, σε πραγματικό χρόνο, κομβικές παραμέτρους για τη λειτουργία της μπαταρίας. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζει ιδανικό χρόνο εκτός λειτουργίας (downtime) και συντήρησης, μειώνοντας το κόστος.

Επιπλέον, η υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και η γρήγορη φόρτιση συμβάλλουν αποτελεσματικά στη μείωση του χρόνου αδράνειας, διασφαλίζοντας τη μέγιστη παραγωγικότητα και απόδοση της σειράς Sunlight ElectroLiFe, της οποίας η διάρκεια ζωής ξεπερνά τους 2.000 κύκλους φόρτισης. 

Σχολιάζοντας τη διάθεση του νέου προϊόντος στην αγορά, η Διευθύντρια Marketing της Sunlight Group, Ιωάννα Γαβριελάτου, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε την ElectroLiFe, τη νέα σειρά μπαταριών λιθίου της Sunlight που επιβεβαιώνει την προσήλωσή μας να δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα. Αξιοποιώντας την πολύτιμη γνώση μας και τις τεχνολογίες αιχμής, το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης δημιούργησε μία νέα σειρά μπαταριών που είναι φιλική προς το περιβάλλον, προσφέρει μεγάλη διάρκεια ζωής, μηδενική συντήρηση και γρήγορη φόρτιση. Η νέα αυτή σειρά προϊόντων επεκτείνει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο της Sunlight Group, ειδικά στην κατηγορία των τεχνολογιών λιθίου, και μας τοποθετεί στο επίκεντρο των εξελίξεων και σε μία δυναμικά αναπτυσσόμενη και ανταγωνιστική αγορά».

Η νέα σειρά μπαταριών Sunlight ElectroLiFe θα παρουσιαστεί και επίσημα στη διεθνή έκθεση MODEX Show, τη μεγαλύτερη έκθεση που πραγματοποιείται στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας και που διοργανώνεται στις ΗΠΑ, από 28 έως και 31 Μαρτίου 2022. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις