Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

5.000 οι επιβεβαιωμένοι εξωπλανήτες στο αρχείο της NASA

Μετά την προσθήκη 65 ακόμα εξωπλανητών από τους αστρονόμους.

Τους 5.000 έφτασε ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων εξωπλανητών στο Αρχείο Εξωπλανητών της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), μετά την προσθήκη 65 νέων ανακαλύψεων.

«Οι 5.000 πλανήτες που έχουν βρεθεί έως τώρα περιλαμβάνουν μικρούς βραχώδεις κόσμους όπως η Γη, αέριους γίγαντες μεγαλύτερους από τον Δία και “καυτούς Δίες” σε τρομερά κοντινές τροχιές γύρω από τα άστρα τους. Υπάρχουν, επίσης, “υπέρ-Γαίες”, που είναι πιθανώς βραχώδεις κόσμοι μεγαλύτεροι από τον δικό μας, μικρότερες εκδοχές του δικού μας Ποσειδώνα και πλανήτες σε τροχιά γύρω από δύο άστρα ταυτόχρονα, αλλά και πλανήτες που επίμονα γυρνάνε γύρω από καταρρεύσαντα απομεινάρια νεκρών άστρων», σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA.

Για την συμπερίληψη ενός εξωπλανήτη στο αρχείο της NASA πρέπει αρχικά να επιβεβαιωθεί η ύπαρξή του χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικές επιστημονικές μεθόδους και να προηγηθεί σχετική δημοσίευση σε αναγνωρισμένο επιστημονικό περιοδικό. «Δεν είναι απλά ένας αριθμός», λέει η Jessie Christiansen, επικεφαλής του αρχείου και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Επιστήμης Εξωπλανητών της NASA στο Caltech της Pasadena. «Κάθε ένας από αυτούς είναι ένας άλλος κόσμος, ένας νέος πλανήτης. Ενθουσιάζομαι με τον καθένα τους γιατί δεν γνωρίζουμε ακόμα τίποτα γι’ αυτούς».

Οι 65 πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος συνέβαλλαν στον εμπλουτισμό του Αρχείου Εξωπλανητών της NASA, ενώ αναμένεται αύξηση στον ρυθμό των νέων ανακαλύψεων αφού τεθούν σε λειτουργία το James Webb Space Telescope της NASA , το ELT και το Giant Magellan Telescope.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις