Νέο feature για αυθεντικά GIF από το Twitter

Πλέον στο Twitter οι χρήστες μπορούν να καταγράψουν τα δικά τους GIF.

Το Twitter λάνσαρε ένα νέο feature με το οποίο οι χρήστες μπορούν να καταγράψουν τα δικά τους GIFs. Η νέα λειτουργία θα αποτελέσει έναν χρήσιμο τρόπο για να κοινοποιούν οι ίδιοι σύντομα κλιπ στο χρονολόγιο τους χωρίς να χρειάζεται να ανεβάσουν ένα ολόκληρο βίντεο. 

Για να κάνουν εγγραφή του GIF στην αντίστοιχη εφαρμογή του iOS, οι χρήστες μπορούν να πατήσουν το νέο tweet, πατώντας το εικονίδιο της φωτογραφίας, στη συνέχεια αυτό της κάμερας, όντας στη λειτουργία GIF και έπειτα πατώντας παρατεταμένα το κουμπί εγγραφής. 

Για να περιγράψει μάλιστα την διαδικασία, το Twitter δημοσίευσε ένα δικό του εύχρηστο GIF που δείχνει τα βήματα. Το GIF φέρνει λίγο σε κάτι σαν τα Boomerangs του Instagram, αν και ο καθένας μπορεί να βάλει το GIF να ξεκινήσει από την αρχή αν θέλει να ξανά γράψει το βίντεο-εικόνα. 

Ωστόσο, όπως και τα περισσότερα GIF σε tweets, δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να τα μοιραστεί κανείς εύκολα εκτός της πλατφόρμας. Αν οι χρήστες κάνουν δεξί κλικ στο GIF, το Twitter εμφανίζει μόνο την επιλογή “Αντιγραφή διεύθυνσης Gif” – δεν υπάρχει επιλογή για να αποθηκευτεί το GIF στον υπολογιστή ή το τηλέφωνό. 

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στο iOS αυτή τη στιγμή ενώ σε ερώτηση για το αν η λειτουργία θα έρθει στο Android, η εκπρόσωπος του Twitter, Stephanie Cortez δήλωσε ότι η πλατφόρμα θα “συλλέγει σχόλια για τα μελλοντικά updates”, αλλά δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το αν ή πότε μπορεί να συμβεί αυτό. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις