Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η λειτουργία VRR έρχεται σύντομα στο PS5

Η Sony δηλώνει πως το Variable Refresh Rate (VRR) θα είναι διαθέσιμο στο PS5 μέσα στους επόμενους μήνες και θα μπορεί να λειτουργήσει σε όλα τα games.

H Sony σχεδιάζει να προσθέσει τη δυνατότητα Variable Refresh Rate (VRR) στο PS5 μέσα στους επόμενους μήνες. Τι σημαίνει όμως αυτή η λειτουργία; Το VRR ή μεταβλητός ρυθμός ανανέωσης οθόνης είναι μία λειτουργία που συγχρονίζει τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης με την έξοδο γραφικών του PS5 μειώνοντας τα artifacts, τo screen tearing, δηλαδή την ταυτόχρονη αναπαραγωγή δύο καρέ (frames) και άλλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον συγχρονισμό των καρέ. Η λειτουργία VRR θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με παιχνίδια που δεν την υποστηρίζουν επίσημα, ενώ θα περιλαμβάνεται σε μελλοντική ενημέρωση λογισμικού για τα PS4 και PS5 όπως ανακοίνωσε η Sony μέσω του PlayStation Blog.

Με τη χρήση του VRR η ποιότητα της εικόνας των τίτλων του PS5 μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά, ενώ σε περίπτωση που δημιουργήσει προβλήματα σε όσους τίτλους που δεν την υποστηρίζουν μπορεί εύκολα να απενεργοποιηθεί. Τα νεότερα παιχνίδια, αναμένεται να υποστηρίζουν τη λειτουργία Variable Refresh Rate από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας τους.

Προς το παρόν, η Sony κυκλοφορεί σήμερα τις τελευταίες ενημερώσεις λογισμικού για τα PS5 και PS4, οι οποίες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα δημιουργίας ή συμμετοχής σε ανοιχτά ή κλειστά party στις κονσόλες PlayStation. To PS5 θα δεχθεί επίσης κάποιες βελτιώσεις στο UI (User Interface), το Game Base και τα Trophies, καθώς και υποστήριξη μονοφωνικού ήχου για ακουστικά. Στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο οι χρήστες PS5 μπορούν επίσης να δοκιμάσουν τη νέα λειτουργία Voice Command, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο των ανοιχτών παιχνιδιών και εφαρμογών, αλλά και της αναπαραγωγής πολυμέσων με τη χρήση της φωνής τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις