Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lyft: Ηλεκτρικά scooter έρχονται στο app της εταιρείας

Σε συνεργασία με την Spin, η Lyft θα προσφέρει προς ενοικίαση ηλεκτρικά scooter μέσω του app της.

Η Lyft προσθέτει στο app της τη δυνατότητα ενοικίασης ηλεκτρικού scooter Spin με σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων της και σε αυτή την αγορά. Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών μετακίνησης, πέρα από τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς που απασχολεί, διατηρεί και τον δικό της στόλο από ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια. Πλέον η εταιρεία θα προσθέσει στο δυναμικό της και τα ηλεκτρικά scooter Spin, προσφέροντάς τα προς ενοικίαση σε όσες πόλεις δραστηριοποιείται η Spin.  

Ανοίγοντας την εφαρμογή του Lyft και πληκτρολογώντας τον προορισμό τους, οι χρήστες του app θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν για τη μεταφορά τους ένα scooter της Spin. Έπειτα, με την  εισαγωγή του κωδικού (ID number) του scooter στην εφαρμογή ή το σκανάρισμα του QR code του, το scooter θα ξεκλειδώνει και θα είναι έτοιμο για χρήση. Οι υπηρεσίες της Lyft προς το παρόν είναι διαθέσιμες μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, επομένως και η νέα λειτουργία της εφαρμογής αφορά εκείνη την περιοχή του κόσμου, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται. 

H Lyft δεν είναι η πρώτη εταιρεία που προσφέρει ηλεκτρικά scooter τρίτης εταιρείας προς ενοικίαση, καθώς την ίδια κίνηση είχε κάνει και η Uber με τα scooters της Lime από το 2018. Παρ’ όλα αυτά, η κίνηση της Lyft είναι ακόμα ένα βήμα για την προώθηση του micromobility και την μετακίνηση με φιλικά προς το περιβάλλον μέσα. 

Διαβάστε επίσης:

Μετά την Uber και η Lyft χρεώνει επιπλέον τις διαδρομές λόγω της ακριβής βενζίνης (startupper.gr)

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις