Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μετά την Uber και η Lyft χρεώνει επιπλέον τις διαδρομές λόγω της ακριβής βενζίνης

Η Lyft προσθέτει προσωρινά μια οικονομική επιβάρυνση στις διαδρομές της για να βοηθήσει τους οδηγούς να αντιμετωπίσουν την αύξηση στις τιμές της βενζίνης.

Η εταιρεία δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο θα χρειαστεί να πληρώσουν οι επιβάτες. Όμως οι οδηγοί rideshare έχουν προβληματιστεί αρκετά με την άνοδο των τιμών της βενζίνης, η οποία αφαιρεί ένα σημαντικό κομμάτι από τα κέρδη τους. Ορισμένοι μάλιστα έχουν καλέσει την Uber και τη Lyft να ελαφρύνουν το βάρος, ενώ άλλοι έχουν απειλήσει να παραιτηθούν.

Τα τέλη έρχονται ως απάντηση στην ταχεία αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου σε όλη τη χώρα λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Lyft ακολουθεί τα βήματα της Uber, η οποία ανακοίνωσε επίσης ότι θα βάλει επιπλέον χρέωση στις τιμές των ναύλων και των παραδόσεων στις ΗΠΑ και τον Καναδά για τουλάχιστον δύο μήνες.

Ειδικότερα, οι επιβάτες που κάνουν διαδρομές με την Uber θα πληρώνουν ένα τέλος από 0,45 έως 0,55 δολάρια ανά διαδρομή, σύμφωνα με όσα δήλωσε η εταιρεία, ενώ οι διανομές της Uber Eats θα περιλαμβάνουν επιπλέον χρέωση από 0,35 έως 0,45 δολάρια. Παρόλα αυτά, η εταιρεία δηλώνει ότι δεν έχει παρατηρήσει μείωση των οδηγών το τελευταίο δίμηνο.

Διαβάστε σχετικά:

Η Uber βάζει έξτρα χρέωση στις διαδρομές λόγω αυξημένης τιμής βενζίνης

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις