Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Anonymous χάκαραν την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας

Το νέο έγινε γνωστό μέσω λογαριασμού των Anonymous στο Twitter.

Η ομάδα hackers Anonymous ισχυρίζεται πως κατάφερε να χακάρει την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας. Την κίνηση αυτή ανακοίνωσε σε έναν λογαριασμό στο Twitter, ο οποίος φέρεται να ανήκει στην ομάδα. Η ακριβής φύση των αρχείων που απειλούνται δεν έχει αποκαλυφθεί, όμως οι Anonymous υποστηρίζουν πως περιλαμβάνουν «μυστικές συμφωνίες». 

Μετά της κυρώσεις που δέχθηκε από τη Δύση λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, η Ρωσία και συγκεκριμένα η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, μάχεται για να διασφαλίσει πως η οικονομία της χώρας δε θα καταρρεύσει, επομένως ένα χτύπημα από hackers μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τη χώρα. 

Οι Anonymous, θέλοντας να περάσουν και το δικό τους μήνυμα, έχουν κηρύξει «κυβερνοπόλεμο» στη Ρωσία. Εκτός από την επίθεση που ισχυρίζεται πως πραγματοποίησε στην ρωσική Κεντρική Τράπεζα, η οργάνωση υποστηρίζει επίσης πως έχει πρόσβαση σε απροστάτευτους εκτυπωτές σε ολόκληρη τη Ρωσία, τους οποίους σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για την εκτύπωση αντιπολεμικού περιεχομένου, ως όπλο απέναντι στην προπαγάνδα του Κρεμλίνου.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις