Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα STEM labs απέκτησε το Deree για προγράμματα σπουδών

Με δωρεά από την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USAID), το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος γίνεται το πρώτο ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που προσφέρει πτυχία στους κλάδους των STEM επιστημών.

Τα νέα STEM labs του Deree καθώς και το ανακαινισμένο Εργαστήριο Φυσικής του Pierce άνοιξαν από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, στις εγκαταστάσεις του στην Αγία Παρασκευή. Στην τελετή εγκαινίων βρέθηκαν ο David Burger, Deputy Chief of Mission της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, η Cynthia Harvey, Public Affairs Officer της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, ενώ διαδικτυακά παρακολούθησε την εκδήλωση η Lauren Chitty, Program Analyst του USAID.

Μέσω της  δωρεάς του USAID, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος απόκτησε δύο διεπιστημονικά STEM labs στο Deree και προχώρησε στην ανακαίνιση του Εργαστηρίου Φυσικής του Pierce. Η δημιουργία των διεπιστημονικών STEM Labs δίνει τη δυνατότητα στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδoς να προσφέρει για πρώτη φορά προγράμματα σπουδών στο πεδίο των επιστημών STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), καλύπτοντας ένα σημαντικό μέχρι πρότινος κενό. Τα πρώτα STEM πρoγράμματα σπουδών του ACG πρόκειται να αποτελέσουν οι βιοϊατρικές επιστήμες και οι επιστήμες υγείας, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες επιστήμες. 

Ταυτόχρονα, η δωρεά του USAID ανοίγει νέους ορίζοντες για τη διδασκαλία των ακαδημαϊκών κλάδων STEM στη χώρα μας και αναβαθμίζει την ποιότητα της εγχώριας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθιστώντας το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος το πρώτο ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που προσφέρει πτυχία στους κλάδους των επιστημών STEM. Με τη δημιουργία των Deree STEM Labs και την παροχή συναφών προγραμμάτων σπουδών, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδoς μετατρέπεται σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο στο πεδίο της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών. 

Τα Deree STEM Labs αναβαθμίζουν τη μαθησιακή διαδικασία, προσφέροντας σε φοιτητές και καθηγητές τη δυνατότητα να εμπλακούν σε εργαστηριακές δραστηριότητες που εμπλουτίζουν τη διδασκαλία των μαθημάτων που σχετίζονται με την τεχνολογία. Πιο συγκεκριμένα, η δημιουργία των STEM labs αναμένεται να:

  • Ενισχύσει την ποιότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενσωματώνοντας βιωματικές και σύγχρονες προσεγγίσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Προωθήσει την έρευνα.
  • Διαμορφώσει έναν δημόσιο χώρο εκδηλώσεων για δραστηριότητες που σχετίζονται με την επιστήμη, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα σημείο συνάντησης μεταξύ της ηγεσίας σκέψης και των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας του Κολλεγίου.
  • Προωθήσει τη διασύνδεση με παράγοντες της αγοράς μέσω προγραμμάτων μαθητείας και συνεργατικής έρευνας.
  • Αυξήσει τις ευκαιρίες απασχόλησης των αποφοίτων του Κολλεγίου. 

Ταυτόχρονα, η ανακαίνιση του Εργαστηρίου Φυσικής του Pierce ενισχύει την ποιότητα διδασκαλίας του Κολλεγίου στον κλάδο των STEM για τους μαθητές του γυμνασίου και λυκείου αλλά και τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του. Στο αναβαθμισμένο, πλέον, Εργαστήριο Φυσικής οι μαθητές αποκτούν τα κατάλληλα μαθησιακά εφόδια προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους στον κλάδο των STEM, ενώ ταυτόχρονα οι προπτυχιακοί φοιτητές αποκτούν τις βασικές γνώσεις που χρειάζονται για τα προγράμματα σπουδών τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις