Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το tech οικοσύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου αξίζει πλέον 1 τρις δολάρια

Η ψηφιακή οικονομία της Αγγλίας ξεπερνά σε αξία αυτήν της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Σουηδίας με τις fintech να κυριαρχούν και τις decacorns να "παρελαύνουν".

Το τεχνολογικό οικοσύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου αξίζει πια 1 τρισ. δολάρια, με τις εταιρείες fintech να κυριαρχούν στον κατάλογο των πιο πολύτιμων επιχειρήσεων. Οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι οι μόνες άλλες χώρες που έφτασαν το τρισεκατομμύριο, σύμφωνα με στοιχεία της Dealroom που τέθηκαν υπό εξέταση στο Συμβούλιο Ψηφιακής Οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ψηφιακή οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αξίζει πλέον υπερδιπλάσια από εκείνη της Γερμανίας και είναι σχεδόν πενταπλάσια από τη Γαλλία και τη Σουηδία. Η χώρα έχει επίσης 13 decacorns στον τομέα της τεχνολογίας, εκ των οποίων οι εννέα σχετίζονται με τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και το fintech, ενδεικτικά: Markit, WorldPay, Checkout.com, Revolut, FNZ, Wise, Rapyd, Admiral Group και eToro.

Μόνο τους τρεις πρώτους μήνες του 2022, οι βρετανικές εταιρείες τεχνολογίας συγκέντρωσαν πάνω από 6 δισ. λίρες, με περισσότερες από τις μισές από τις εταιρείες fintech, συμπεριλαμβανομένων των FNZ, Checkout.com και GoCardless. Η πολιτική ηγεσία της Αγγλίας στοχεύει άλλωστε να κάνει την χώρα ένα απέραντο οικοσύστημα για την τεχνολογική δράση τόσο των Startups όσο και των παγκόσμιων καινοτόμων επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας ότι διαθέτουν το ταλέντο, τα κεφάλαια και το ρυθμιστικό πλαίσιο για να λειτουργήσουν πλήρως.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις