Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το TikTok σκέφτεται να διαθέσει επιτέλους το ιστορικό παρακολούθησης

Ένα update που αναμένεται να λύσει τα χέρια πολλών χρηστών που αναγκάζονται να ψάχνουν το αγαπημένο τους βίντεο σε παλιά likes, data και φίλτρα.

Το TikTok φαίνεται να δοκιμάζει μια νέα λειτουργία για ιστορικό παρακολούθησης που θα γλιτώσει τους χρήστες από το έξτρα ψάξιμο του βίντεο που νόμιζαν ότι είχαν αποθηκεύσει, σύμφωνα με το TechCrunch. Η εφαρμογή μπορεί τελικά να δώσει στους creators και στους followers έναν απλό τρόπο να περιηγηθούν σε μια τρέχουσα λίστα με τα βίντεο που έχουν δει στην εφαρμογή.

Τις προάλλες, ο σύμβουλος σε ζητήματα social media Matt Navarra έκανε retweet τα ευρήματα του χρήστη Hammod Oh του Twitter, ο οποίος συχνά αποκαλύπτει επερχόμενες λειτουργίες σε διάφορες κοινωνικές πλατφόρμες. Το screenshot του Oh δείχνει συγκεκριμένα ότι η επιλογή “Ιστορικό παρακολούθησης” θα εμφανίζεται κάτω από την ενότητα “Περιεχόμενο και δραστηριότητα” των ρυθμίσεών του app.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμα πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα μοιάζει η ενότητα του “Search history” ή πώς θα συγκεντρώνει τα βίντεο που έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν τα άτομα, ενώ η ομάδα του TikTok δεν έχει προβεί σε δηλώσεις για το update.

Η απουσία της επιλογής του ιστορικού παρακολούθησης έχει οδηγήσει τους περισσότερους στην αναζήτηση άλλων λύσεων και ενώ υπάρχουν κάποιες, δεν είναι τόσο απλές όσο το να πατήσει κανείς απλώς το “search history” tab. Μια ακόμη διαδικασία περιλαμβάνει το φιλτράρισμα των αποτελεσμάτων της αναζήτησης με βάση τα βίντεο που έχει δει κάποιος, ενώ μια άλλη απαιτεί να κατεβάσετε όλα τα δεδομένα σας στο TikTok μόνο και μόνο για να βρείτε ένα και μόνο βίντεο ή να πάτε απευθείας στα likes και να δείτε σε ποιο από όλα τα βίντεο είχατε πατήσει ότι σας αρέσει για να εντοπίσετε εκείνο που ψάχνετε οπότε οι επιλογές είναι συγκεκριμένες και λίγο “μπελάς”. Αν το TikTok καταφέρει λοιπόν να υλοποιήσει αυτή τη λειτουργία στο πλαίσιο των ενημερώσεων της εφαρμογής, θα γλιτώσει τους πάντες από πολύ χρόνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις