Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Space Hellas και WIND ψηφιοποιούν το δικαστικό σύστημα της Ελλάδας

Το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού των δικαστικών υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης και ενημέρωσης μέσα από πληροφοριακά συστήματα και τεχνολογίες ανέλαβαν από κοινού οι δύο φορείς.

Η ένωση εταιρειών Space HellasWIND ανέλαβε, μετά από διαγωνισμό της Κοινωνίας της Πληροφορίας την ψηφιακή αναβάθμιση του Δικαστικού Συστήματος με στόχο τον εκσυγχρονισμό της εσωτερικής οργάνωσης, λειτουργίας και επικοινωνίας των Δικαστικών Φορέων της χώρας.

Συγκεκριμένα οι Space Hellas – WIND ανέλαβαν το έργο «Υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα και παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων (Ηλεκτρονικό Πινάκιο)» του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με συνολική αξία σύμβασης 16.500.278,24 ευρώ. Πρόκειται για την εισαγωγή και αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων στην διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης και στην αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας των Δικαστηρίων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα και την ταχύτητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της Δικαιοσύνης και να συμβάλλει ενεργά στη διαλειτουργικότητα με άλλους φορείς του Δημοσίου. Ο Γιάννης Αναστασάκος, γενικός διευθυντής Sales & Integration της Space Hellas τόνισε σχετικά ότι «η ποιοτική αναβάθμιση του έργου της Δικαιοσύνης αποτελεί άλλο ένα πολύ σημαντικό έργο ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρα μας. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τη WIND για να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες της τεχνολογίας στην άρτια ολοκλήρωση του έργου».

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας αποτελεί στρατηγικό στόχο για την WIND. Συμμετέχουμε για πρώτη φόρα σε διαγωνισμό έργου ψηφιοποίησης της Κοινωνίας της Πληροφορίας σε συνεργασία με την Space Hellas, με στόχο την βέλτιστη λειτουργία του δικαστικού συστήματος της χώρας μας για το κοινό καλό» ανέφερε από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Διευθυντής Έργων Δημόσιου Τομέα. Οι αναβαθμισμένες ψηφιακές υπηρεσίες που θα παρέχει το έργο θα βελτιώσουν τη καθημερινότητα των πολιτών και των επαγγελματιών της χώρας, μέσα από την παροχή δύο ολοκληρωμένων ψηφιακών δράσεων.

Η υλοποίηση του έργου έχει δύο δράσεις, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για τον τομέα της Δικαιοσύνης, ειδικότερα: Η πρώτη δράση αφορά στην υλοποίηση ενός δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, καλύπτοντας τις ανάγκες των Πολιτικών, Ποινικών και Διοικητικών Δικαστηρίων (Πρωτοδικεία και Εφετεία), του ανακριτικού έργου (Πρωτοδικεία) και των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής. Η δεύτερη δράση σκοπεύει να αναπτύξει και να θέσει σε λειτουργία ένα εκτεταμένο πληροφοριακό σύστημα, μέσω του οποίου θα γίνεται η δημοσίευση σε πραγματικό χρόνο της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των Δικαστηρίων της χώρας στο διαδίκτυο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις