Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Klarna εγκαινιάζει επιχειρηματική μονάδα open banking

Το νέο υπό-brand Kosma της Klarna συνδέει τις επιχειρήσεις με το δίκτυο των συνεργαζόμενων τραπεζών της.

Ο γίγαντας Klarna που δραστηριοποιείται στον τομέα του buy now pay later, δημιούργησε ένα sub-brand και μια επιχειρηματική μονάδα ανοικτής τραπεζικής. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθά τις επιχειρήσεις να συνδεθούν με το δίκτυο των χιλιάδων τραπεζών του σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η Klarna Kosma υπόσχεται να παρέχει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις fintechs και τους εμπόρους τη συνδεσιμότητα για τη δημιουργία εφαρμογών και υπηρεσιών FS, παρέχοντας απλή και ασφαλή πρόσβαση σε 15.000 τράπεζες σε 24 χώρες μέσω ενός ενιαίου API.

Η Klarna εισήλθε για πρώτη φορά στον χώρο της ανοικτής τραπεζικής όταν εξαγόρασε τη Sofort, μια υπηρεσία άμεσων πληρωμών από τράπεζα σε τράπεζα στη Γερμανία, το 2014. Έκτοτε ο σουηδικός κολοσσός ανέπτυξε την υπηρεσία, επεκτείνοντάς την στις διπλάσιες αγορές, και άρχισε να χρησιμοποιεί την ανοικτή τραπεζική για να τροφοδοτεί πρόσθετες εσωτερικές υπηρεσίες.

Η πλατφόρμα χρησιμοποιείται μάλιστα ήδη από τρίτους, συμπεριλαμβανομένης της Finom, μιας Startup με έδρα το Άμστερνταμ, η οποία προσφέρει υπηρεσίες οικονομικής διαχείρισης, επιχειρηματικής τραπεζικής και τιμολόγησης σε ΜμΕ και ελεύθερους επαγγελματίες στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Διαβάστε επίσης:

Η Klarna λανσάρει φυσική κάρτα στη Βρετανία για αγορές buy now, pay later

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις