Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Sona άντλησε 6,2 εκατ. ευρώ για την διαχείριση των deskless workers

Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα που εξοικονομεί το κόστος της εξ αποστάσεως εργασίας, καλύπτοντας τις ανάγκες του προσωπικού.

H Sona συγκέντρωσε περίπου 6,2 εκατ. ευρώ για την διαχείριση της εξ αποστάσεως εργασίας σε έναν β’ γύρο χρηματοδότησης μέσα σε μόλις 4 μήνες. Στον γύρο ηγήθηκαν οι Gradient Ventures της Google, ενώ συμμετείχαν και διακεκριμένοι angel επενδυτές. Στους υφιστάμενους επενδυτές της ταχέως αναπτυσσόμενης Startup περιλαμβάνονται ο ιδρυτής της Monzo, Tom Blomfield, το VC πρώιμου σταδίου Speedinvest, μεταξύ άλλων, ενώ στους επενδυτές-αγγέλους που συμμετείχαν εντάσσεται και ο Anthony Danon (εταίρος στην Cocoa).

Η Sona, που ιδρύθηκε το 2021, συνδυάζει τη δύναμη του σύγχρονου λογισμικού διαχείρισης εργατικού δυναμικού με μια εμπειρία χρήστη που απλοποιεί και συγκεντρώνει τις καθημερινές εργασίες για τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής, οι οποίοι συνήθως περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους μακριά από ένα γραφείο. Η τεχνολογία είναι ειδικά σχεδιασμένη για εργαζόμενους που ασχολούνται με τομείς όπως η υγεία και η κοινωνική φροντίδα, το λιανικό εμπόριο, η φιλοξενία και ο εθελοντικός τομέας – τομείς που ζητούν αυτού του είδους την καινοτομία.

Με το Sona, οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας λειτουργίες όπως ο προγραμματισμός, η κατανομή βάρδιας, τα αρχεία παρουσίας και η επικοινωνία ένας προς έναν και ένας προς πολλούς με ένα πάτημα στην εφαρμογή. Η νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα το Λονδίνο επιταχύνει γρήγορα. Μέσα σε μόλις 6 μήνες δημιούργησε και λάνσαρε την πλατφόρμα σε ένα πρώτο σύνολο πελατών, καλύπτοντας περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους εκτός γραφείου στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Παρόλο που οι deskless workers εκτιμάται ότι αποτελούν το 80% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού, πρόκειται για μια ομάδα που δεν έχει εξυπηρετηθεί επαρκώς – σύμφωνα με τη Sona, μόλις το 1% της χρηματοδότησης για επιχειρηματικό λογισμικό αφιερώνεται στην ανάπτυξη τεχνολογίας για εργαζόμενους σε θέσεις εργασίας πρώτης γραμμής. , οι καιροί αλλάζουν, και με την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλάζει η στάση απέναντι στην frontline εργασία και στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα οι άνθρωποι και οι λειτουργίες.

Πολλά εργασιακά καθήκοντα περιλαμβάνουν συνήθως πολλαπλά αποσυνδεδεμένα συστήματα και χειροκίνητες διαδικασίες που συχνά περιλαμβάνουν ομάδες WhatsApp και paper chains. Με την ενοποίησή τους, η Sona βοηθά τις εταιρείες να μειώσουν τις δαπάνες των γραφείων προσωπικού κατά 35%, να καλύψουν το 70% των διαθέσιμων βάρδιας εντός 24 ωρών και να εξοικονομήσουν στους διευθυντές περίπου 5 ώρες την εβδομάδα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τους serial entrepreneurs Oli Johnson (απόφοιτος του Harvard Business School MBA), Steffen Wulff Petersen (πρώην HelloFresh, Payleven/Sumup και Lazada) και Ben Dixon (CTO) ενώ απασχολεί σήμερα 18 άτομα σε δέκα χώρες. Με τα νέα κεφάλαια, η ομάδα θέλει να τριπλασιάσει το μέγεθός της, εστιάζοντας στη μηχανική και την ανάπτυξη προϊόντων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις