Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δύο ελληνικές Startups στον ευρωπαϊκό Reach Incubator

Οι δύο νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν την έδρα τους στην Αθήνα και αναπτύσσουν δύο ξεχωριστές καινοτομίες που τους έδωσαν την είσοδο στην θερμοκοιτίδα της ΕΕ.

Δύο Startups από την Ελλάδα πήραν το “εισιτήριο” για να μπουν στο Reach Incubator, μια ευρωπαϊκή θερμοκοιτίδα για big data. Οι δύο ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις EV Loader και Travel2Fit επιλέχθηκαν ανάμεσα στις 33 που θα συμμετάσχουν, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου REACH. Το REACH χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχοντας ξεκινήσει την δράση καινοτομίας του από τον Σεπτέμβριο του 2020, με στόχο αξιόπιστες και ασφαλείς αλυσίδες αξίας δεδομένων. 

Πρόκειται δηλαδή για μια θερμοκοιτίδα που ασχολείται με big data δεύτερης γενιάς ενώ βασίζεται στις προσπάθειες του EDI – European Data Incubator για την επιτάχυνση της καινοτομίας με γενικό γνώμονα τα δεδομένα στην Ευρώπη και όραμα έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο δεδομένων καθώς και την ανάπτυξη της ίδιας της ευρωπαϊκής αγοράς δεδομένων.  

Συγκεκριμένα, έχει θέσει ως στόχο να αποτελέσει τον κύριο μηχανισμό καινοτομίας που υποστηρίζει δοκιμές με ασφαλείς και αξιόπιστες data value chains σε διάφορους τομείς αλλά και τη διάθεση νέων προϊόντων και υπηρεσιών που τροφοδοτούνται από δεδομένα στην αγορά, αξιοποιώντας τις ικανότητες των καλύτερων DIHs στην Ευρώπη.  

Στο πλαίσιο αυτό, παρέχει στήριξη σε πάνω από 100 επιχειρηματικές ιδέες από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Sartups, επιλέγοντας κάθε φορά μεταξύ αυτών 30 business cases μέσω συνολικά 3 ανοικτών προσκλήσεων, και διανέμοντας το συνολικό ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ με τελικό σκοπό να δώσει ώθηση σε βιώσιμες λύσεις που τροφοδοτούνται από δεδομένα. 

Ποιες είναι οι ελληνικές Startup που θα λάβουν μέρος στον incubator 

Η EV Loader είναι μια νεοφυής επιχείρηση που ασχολείται με την παροχή λογισμικού διαχείρισης σταθμών φόρτισης σε επιχειρήσεις, έχοντας αναπτύξει το πρώτο ανοιχτό προς όλους δίκτυο φορτιστών στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στο δίκτυο της ανήκουν τόσο ξενοδοχειακές μονάδες όσο και μαγαζιά, που επωφελούνται οικονομικά από την φόρτιση των αυτοκινήτων των επισκεπτών τους.  

Παράλληλα, η εταιρία προσφέρει διαφορετικά μοντέλα φορτιστών και υπηρεσίες εγκατάστασης από αδειούχους ηλεκτρολόγους σε όλη την Ελλάδα ανάλογα με το ζητούμενο, την επιχείρηση και τις ανάγκες των πελατών της. Η ίδια ιδρύθηκε το 2018 από τον Χρήστο Στεφανάτο και σταδιακά μεγαλώνει την ομάδα της, αποτελούμενη πλέον από 7 άτομα

Η Startup ασχολείται επομένως με την ανάπτυξη λογισμικού για την αποτελεσματική διαχείριση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και έργων ηλιακής ενέργειας, συνδέοντας πλέον τους οδηγούς EV με διαθέσιμα σημεία φόρτισης επίσης σε δήμους, πάρκινγκ και καταστήματα.  

Η Travel2Fit είναι μια πλατφόρμα δημιουργίας και διαχείρισης ταξιδιωτικών προτάσεων που βοηθά επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, όπως ξενοδόχους και ταξιδιωτικούς πράκτορες, στη διαδικασία εξατομικευμένων πωλήσεων. Δημιουργήθηκε μόλις πέρυσι, από τον Σάββα Ρογκότη (με συνιδρυτές τον Κωσταντίνο Καράλα και τον Αθανάσιο Μανό), ως μέρος του CapsuleT, για να συμβάλλει στην αυτοματοποίηση των προτάσεων ταξιδιού, αφού επιτρέπει το “κλείσιμο” όλο και περισσότερων προσφορών άμεσα, απευθυνόμενο στις σύγχρονες ανάγκες ξενοδόχων, διαχειριστών ακινήτων και ταξιδιωτικών συμβούλων. 

Η Startup με 10 πια μέλη έχει κατορθώσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ως IT Services και IT Consulting εταιρεία στον τομέα του τουρισμού. Διαθέτοντας μάλιστα μια σειρά καινοτόμων στοιχείων, όπως η αυτοματοποιημένη ενσωμάτωση ελκυστικού περιεχομένου για προορισμούς, χαρακτηριστικά CRM, παρακολούθηση των προτάσεων και πίνακα επιχειρησιακής ευφυΐας, αυξάνει συνεχώς την δέσμευση των χρηστών και τις πωλήσεις των τουριστικών επιχειρήσεων, τις οποίες πετυχαίνουν μέσω της προώθησης τους αποκτώντας νέες παράλληλες πηγές εσόδων.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις