Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Meta: Οι εργαζόμενοι θα επιστρέφουν στα γραφεία χωρίς έξτρα δόσεις εμβολίου

Η εταιρεία δεν θα απαιτεί πλέον από τους υπαλλήλους της να έχουν κάνει και τρίτη δόση εμβολίου.

Η Meta δεν θα ζητά πλέον από τους υπαλλήλους της να κάνουν αναμνηστικές εμβολιαστικές δόσεις κατά της Covid προκειμένου να προσέρχονται στις εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNBC.

Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία να προσελκύσουν τους εργαζομένους τους πίσω στις εταιρικές τους εγκαταστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η Meta καθώς και η Microsoft, προχώρησαν στην ευρεία επαναλειτουργία των γραφείων τους στις ΗΠΑ την προηγούμενη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος σε email ανέφερε ότι επικαιροποιήσαν τις προϋποθέσεις που αφορούσαν το ανθρώπινο δυναμικό στις αρχές Μαρτίου για να ευθυγραμμιστούν με τις οδηγίες του CDC, λέγοντας ότι δεν απαιτούνται πλέον ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου κατά του Covid-19 για την είσοδο τους, αν και υπάρχει ως ισχυρή σύσταση. Ο υποχρεωτικός δηλαδή εμβολιασμός με δύο δόσεις εξακολουθεί να ισχύει για τους υπαλλήλους.

Η στροφή αυτή πάντως έρχεται σε λιγότερο από τρεις μήνες αφότου ο φορέας εκμετάλλευσης κοινωνικού δικτύου ανακοίνωσε τους κανόνες για την επιστροφή στο γραφείο, μολονότι ο εκπρόσωπος της Meta δεν έδωσε εξηγήσεις για την αλλαγή.

Ειδικά στην Καλιφόρνια, όπου η Meta έχει την έδρα της, το 71% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, ενώ το 35% έχει κάνει την αναμνηστική δόση, με αποτέλεσμα ο αριθμός των κρουσμάτων να έχει μειωθεί από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τους New York Times.

Η Apple, η οποία επίσης εδρεύει στην περιοχή San Francisco Bay Area της Καλιφόρνια, απαιτεί από τους υπαλλήλους της πιστοποιητικό εμβολιασμού που να δείχνει ακόμη ότι έχουν κάνει την ενισχυτική δόση, όπως αναφέρθηκε στο The Verge.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις