Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δανέζικη Startup που φτιάχνει εικονικά εργαστήρια έλαβε 47 εκατ. δολάρια

Η Ladder διαμορφώνει ψηφιακά εργαστήρια μέσω VR, προσομοιάζοντας τις πραγματικές τους συνθήκες.

Η δανέζικη πλατφόρμα για εικονικά εργαστήρια και διαδραστική επιστήμη Labster συγκέντρωσε χρηματοδότηση ύψους 47 εκατ. δολαρίων για να αναπτυχθεί παγκοσμίως. Τελευταία, παρατηρείται μια συνεχής ανάγκη για την ενίσχυση της υβριδικής και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία επιταχύνεται από την πανδημία και την ταχέως αυξανόμενη ψηφιοποίηση του εκπαιδευτικού τομέα. Αυτό σε συνδυασμό με τη χρήση της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας (VR), η οποία διαδραματίζει πλέον αυξανόμενο ρόλο στην παροχή της εκπαίδευσης, έχει ωθήσει πολλές νέες επιχειρήσεις στην επιφάνεια και την ανάπτυξη σχετικών λύσεων.

Σε αυτή τη δόση κεφαλαίου συμμετείχαν ορισμένοι νέοι επενδυτές, συγκεκριμένα οι Sofina Group και Pirate Impact, μαζί βέβαια με τους υφιστάμενους, συμπεριλαμβανομένων των Owl Ventures, Andreessen Horowitz, EduCapital, NPF Technologies και GGV Capital. Στους πρόσθετους επενδυτές εντάσσονται ακόμη οι Balderton Capital, Northzone, Swisscom Ventures και David Helgason, ιδρυτής της Unity Technologies. Οι συνολικές επενδύσεις στην πλατφόρμα ανέρχονται πλέον σε 147 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η νέα εισροή κεφαλαίων θα επιτρέψει στην πλατφόρμα με έδρα την Κοπεγχάγη να αναπτυχθεί περαιτέρω στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και να εδραιωθεί στην Ασία και τη Λατινική Αμερική. Επενδύοντας περισσότερα κεφάλαια στη βιβλιοθήκη της με τις ψηφιακές προσομοιώσεις σε επιστημονικά αντικείμενα και εργαστήρια, επεκτείνοντας την εμβέλειά της στους νεότερους μαθητές και στην κατάρτιση δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού των ενηλίκων, η νεοφυής επιχείρηση θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει 100 εκατ. μαθητές σε όλο τον κόσμο μέσω των θεσμικών και κυβερνητικών συνεργασιών της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις