Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Google δίνει δωρεάν συνδρομή scooter σε όσους επιστρέψουν στο γραφείο

Ο κολοσσός προσφέρει επιπλέον κίνητρα και βιώσιμα μέσα μετακίνησης για να διευκολύνουν την μετάβαση των εργαζομένων από το σπίτι πίσω στις εγκαταστάσεις.

Η Google ετοιμάζεται να φέρει τους υπαλλήλους της πίσω στο γραφείο και, ως πρόσθετο μπόνους, θα τους προσφέρει δωρεάν ηλεκτρικά πατίνια για να διευκολύνει τη μετάβαση. Ο τεχνολογικός γίγαντας συνεργάζεται με τον κατασκευαστή ηλεκτρονικών σκούτερ Unagi για να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα με την ονομασία “Ride Scoot“, στο οποίο οι περισσότεροι εργαζόμενοι της Google στις ΗΠΑ μπορούν να αποζημιωθούν για το πλήρες κόστος μιας μηνιαίας συνδρομής με το σκούτερ Model One της Unagi. Το Model One, το οποίο κυκλοφορεί στην αγορά στην τιμή των 990 δολαρίων, είναι ένα ελαφρύ σκούτερ με δύο κινητήρες, μέγιστη ταχύτητα 20 μίλια/ώρα και εμβέλεια 15,5 μίλια.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Unagi, David Hyman, δήλωσε ότι η ιδέα ήταν να βοηθήσει τους υπαλλήλους της Google να πάνε στη δουλειά τους ή ακόμα και στην πλησιέστερη στάση λεωφορείου. Ως γνωστόν, η Google παρέχει επίσης δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο στους υπαλλήλους της στη Silicon Valley.

Η Google κατέληξε στα δωρεάν ηλεκτρικά πατίνια ως ένα πιθανό κίνητρο, βρίσκοντας πρόθυμο συνεργάτη στο “πρόσωπο” της Unagi. Εκτός από την άντληση άνω των 10 εκατ. δολαρίων σε χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων πέρυσι, η εταιρεία με έδρα το Όκλαντ ξεκίνησε επίσης μια συνδρομή ως εναλλακτική λύση στην κατοχή της ιδιοκτησίας. Με 49 δολάρια το μήνα, οι πελάτες σε επιλεγμένες πόλεις μπορούν να λάβουν ένα από τα μοντέλα Unagi Model One ενώ υπάρχει επίσης ένα τέλος εγγραφής 50 δολαρίων, αλλά η συντήρηση και η ασφάλιση από κλοπή ή ζημιά του σκούτερ περιλαμβάνονται στη μηνιαία χρέωση.

Ωστόσο, η Unagi δεν θα μοιράζει δωρεάν σκούτερ μόνο σε κάθε υπάλληλο της Google. Η εταιρεία σκοπεύει να στήσει περίπτερα σε διάφορα γραφεία της Google για να ωθήσει τους υπαλλήλους να γραφτούν σε μηνιαία συνδρομή σκούτερ στην μειωμένη τιμή των 44,10 δολαρίων το μήνα, συν το τέλος εγγραφής των 50 δολαρίων, το σύνολο των οποίων θα καλύπτεται πλήρως από την Google. Οι συνδρομές σκούτερ θα προστεθούν επίσης ως επιλογή μεταφοράς στην εσωτερική πύλη εργαζομένων της Google, ενώ τόσο η Google όσο και η Unagi θα διοργανώσουν ημέρες επίδειξης για τους υπαλλήλους που θα μπορούν να δοκιμάσουν το Model One σε διάφορες τοποθεσίες των γραφείων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει επίσης να χρησιμοποιούν το σκούτερ για τουλάχιστον εννέα μετακινήσεις κάθε μήνα προκειμένου να αποζημιωθούν πλήρως για τη μηνιαία συνδρομή τους. Ωστόσο, η Google σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα honor, χωρίς να παρακολουθεί δηλαδή τη χρήση του σκούτερ από τους υπαλλήλους. Εκτός από τα κεντρικά γραφεία της Google στο Mountain View, άλλες τοποθεσίες που έχουν επιλεχθεί περιλαμβάνουν το Seattle, το Kirkland, το Irvine, το Sunnyvale, το Playa Vista, το Austin και τη Νέα Υόρκη.

Ο Hyman δήλωσε ότι η Unagi έχει συνάψει συμφωνίες και με άλλους μεγάλους εργοδότες, συμπεριλαμβανομένης της Salesforce, για να προσθέσει τα ηλεκτρικά σκούτερ ως πιθανό προνόμιο μεταφοράς για τους υπαλλήλους, είτε ως αποζημίωση είτε σε μειωμένη τιμή. Συνεργάζεται επίσης με ορισμένα ξενοδοχεία και κατοικίες για να τοποθετήσει τα σκούτερ της Unagi στο λόμπι για τους πελάτες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις