Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η AMD εξαγοράζει την Pensando για next-gen cloud έναντι 1,9 δισ. δολ.

Η AMD θα αξιοποιήσει τα ανταγωνιστικά προϊόντα της Pensando, εντάσσοντας τα στο δικό της portfolio επεξεργαστών και τσιπ γραφικών.

Ο σχεδιαστής τσιπ Advanced Micro Devices (AMD) δήλωσε χθες ότι θα εξαγοράσει την cloud Startup Pensando έναντι 1,9 δισ. δολαρίων. Με αυτήν εξαγορά “μαμούθ” στοχεύει να ενισχύσει τα προϊόντα της σε κέντρα δεδομένων και να επωφεληθεί από την αυξανόμενη ζήτηση από τους τομείς του cloud και των επιχειρήσεων. Η AMD δήλωσε συγκεκριμένα ότι η αξία της συμφωνίας δεν περιλαμβάνει κεφάλαιο κίνησης και άλλες προσαρμογές.

Η Pensando, η οποία ιδρύθηκε το 2017 από μια ομάδα τεσσάρων πρώην μηχανικών της Cisco, έχει πελάτες της την Goldman Sachs αλλά και τη μονάδα cloud Azure της Microsoft. Η Startup κατασκευάζει έναν πλήρως προγραμματιζόμενο επεξεργαστή και μια πλατφόρμα λογισμικού, η οποία βοηθά τους πελάτες των επιχειρήσεων και των κέντρων δεδομένων να λειτουργούν περισσότερο σαν data centers υπολογιστικού νέφους, όπως το Amazon Web Services της Amazon.

Στο cloud computing, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν όση υπολογιστική ισχύ χρειάζονται σε διάφορα μέρη του κόσμου με μερικά κλικ ενώ το λογισμικό φροντίζει για τη μηχανική ανακατανομή των δεδομένων στις σωστές “φυσικές μηχανές”.

Η επικερδής επιχείρηση τσιπ για κέντρα δεδομένων έχει μεγάλο ανταγωνισμό απέναντι της όπως την Intel και την Nvidia. Μόλις τον προηγούμενο μήνα, μάλιστα, η Nvidia είχε κυκλοφορήσει ένα νέο τσιπ για την επιτάχυνση των λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης στα κέντρα δεδομένων.

Η συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει στην AMD να προσθέσει την πλατφόρμα της Pensando στη σειρά επεξεργαστών και τσιπ γραφικών της, αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Σύμφωνα με τους όρους της, τόσο ο CEO της Pensando, Prem Jain όσο και η ομάδα του θα ενταχθούν πλήρως στο Data Center Solutions Group της AMD.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις