Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ελληνική medtech Alvion συνεργάζεται με παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία

Η Lupin σύναψε συμφωνία αδειοδότησης με την Alvion για να διαθέσει καρδιομεταβολικά φάρμακα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία Lupin Limited (Lupin) προχώρησε σε συμφωνία αδειοδότησης με την Alvion Pharmaceuticals (Alvion) για την διάθεση φαρμάκων που χορηγούνται σε καρδιομεταβολικές παθήσεις στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας. Με αυτήν την συμφωνία, η Lupin δεσμεύεται να προσφέρει νέες προσιτές θεραπευτικές επιλογές στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης καθώς και στους ασθενείς. Με την εμπορία καρδιομεταβολικών φαρμάκων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, η Lupin θα διαδραματίσει παράλληλα σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας της υγειονομικής περίθαλψης και της πρόσβασης στα φάρμακα.

Η είδηση ήρθε με ανακοίνωση της τελευταίας εταιρείας, ενώ σχετικά με αυτήν ο Gabriel Georgy, Regional Head Southeast Asia, Lupin, δήλωσε: ” σχηματισμός μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας με την Alvion για την κυκλοφορία μιας σειράς θεραπειών θα επιτρέψει στη Lupin να επεκτείνει το αποτύπωμά της σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία με ποιοτικές οικονομικά αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις για τους ασθενείς και το σύστημα υγείας. Και οι δύο εταιρείες έχουν ένα σταθερό ιστορικό ανάπτυξης και προώθησης προϊόντων και η συμφωνία αυτή θα εδραιώσει περαιτέρω τη Lupin ως μια αξιόλογη φαρμακευτική εταιρεία στην περιοχή. Ανυπομονούμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Alvion τα επόμενα χρόνια”.

Ο Γιάννης Μπούρος, Διευθύνων Σύμβουλος της Alvion, σχολίασε από την πλευρά του: “Η Alvion είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με τη Lupin για τα σημαντικά ιδιοσκευάσματά της και ανυπομονεί να λανσάρει τα προϊόντα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας. Όντας ηγέτης στα φάρμακα προστιθέμενης αξίας, η Alvion θα υποστηρίξει τις δραστηριότητες της Lupin με στόχο να τοποθετήσει και τις δύο εταιρείες στην πρώτη γραμμή”.

Η Alvion Pharmaceuticals ιδρύθηκε από τον Γιάννη Μπούρο το 2013, ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της φαρμακευτικής αγοράς με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη φαρμάκων, λανσάροντας τα πρώτα προϊόντα της το 2016 στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο. Η MedTech Startup έκανε σύντομα τα λεγόμενα της πράξη και κυκλοφόρησε τα προϊόντα της στην διεθνή αγορά μέσα στο 2022, ξεκινώντας από τώρα, και αποτελώντας ήδη μια από τις ανερχόμενες εταιρείες στην Νότια Ευρώπη. Η ίδια εκτός από την ανάπτυξη γενόσημων φαρμάκων με καινοτόμες τεχνολογίες, δραστηριοποιείται επίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα, βοηθώντας τις πολυεθνικές εταιρείες να αποκτήσουν πρόσβαση σε γενόσημα φάρμακα. 

Διαβάστε σχετικά:

Alvion Pharmaceuticals: Μια ανερχόμενη δύναμη στο χώρο των γενόσημων φαρμάκων στη Ν. Ευρώπη

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις