Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ποια είναι η Ελληνίδα επιστήμονας που εντάχθηκε στους 15 ESA Champions

Η δρ Αθανασία Νικολάου διακρίθηκε λαμβάνοντας την 2η θέση στην κατηγορία της εκπαίδευσης για το προωθητικό της έργο στην επιστήμη και έρευνα του διαστήματος.

Μια Ελληνίδα επιστήμονας, η δρ Αθανασία Νικολάου, περιλαμβάνεται στους 15 “πρωταθλητές” (ESA Champions) που επέλεξε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος, επειδή το 2021 διακρίθηκαν για το πάθος, τον ενθουσιασμό και το επικοινωνιακό ταλέντο με τα οποία προώθησαν την υπόθεση του διαστήματος στην Ευρώπη.

Μετά από εξέταση χιλιάδων “προφίλ”, επιτροπή της ESA επέλεξε να επιβραβεύσει μια ομάδα ανθρώπων από το προσωπικό του Οργανισμού αλλά και πέραν αυτού, που προώθησαν τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος στο ευρύ κοινό. Τα βραβεία (πρώτο, δεύτερο, τρίτο) δόθηκαν για πέντε κατηγορίες: Καλλιτεχνικό έργο, Βίντεο, Εκπαίδευση, Αφήγηση και Δημόσιες Ομιλίες.

Η Αθανασία Νικολάου πήρε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία της Εκπαίδευσης. Έχει σπουδάσει φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει κάνει μεταπτυχιακά στην επιστήμη του κλίματος και έχει πάρει διδακτορικό στην πλανητική επιστήμη. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στην ESA στην Ολλανδία, στη Γερμανία και στην Ιταλία, με την έρευνα της να εστιάζεται στην εξέλιξη των πλανητών και στις κλιματικές διαδικασίες στη Γη και στους εξωπλανήτες. Είναι επίσης συνιδρύτρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης Lecturers Without Borders (LeWiBo).

Διαβάστε επίσης:

Το ESA BIC Greece έκλεισε 1 χρόνο “απογείωσης” των διαστημικών Startup

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις