Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Hosthub: Η ευφυής πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Με τη χρήση των υπηρεσιών της Hosthub (πρώην Syncbnb) οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης μπορούν να προσφέρουν τα ακίνητά τους σε πολλά κανάλια και διεθνείς πλατφόρμες ταυτόχρονα, καθώς και να διαχειρίζονται τις κρατήσεις και τη διαθεσιμότητα χωρίς περίπλοκες διαδικασίες, περιττά έξοδα και χαμένο χρόνο. Σύγχρονα, αποτελεσματικά και με τη μέγιστη απόδοση!

Ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων ήταν από εκείνους που παρουσίασαν ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, αλλά ταυτόχρονα
και από όσους δοκιμάστηκαν από την πανδημία, με τις εταιρείες του χώρου να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε τη λειτουργία της και η Syncbnb (πλέον Hosthub), ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους channel managers για βραχυχρόνια μίσθωση στον κόσμο το 2018, που παρουσίασε εντυπωσιακή άνοδο στα 2 πρώτα χρόνια πριν από την πανδημία, αποκτώντας πελάτες σε 87 χώρες και προσφέροντας έναν μοναδικό συνδυασμό κορυφαίων υπηρεσιών και φανατικής υποστή ριξης πελατών, μετατρέποντας ιδιοκτήτες και διαχειριστές καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης σε ενεργούς πρεσβευτές της Hosthub σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι δυσκολίες που έφερε στον κλάδο η πανδημία, όχι μόνο δεν την έκαμψαν αλλά λειτούργησαν ως καταλύτης της προσαρμογής της στα νέα δεδομένα, με γνώμονα την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα που διέκρινε την ομάδα της. Τότε ήταν που οι ιδρυτές της, Αλέξανδρος Καραβίτης και Πέτρος Ζιώγας, αποφάσισαν ότι ο δρόμος για την επιβίωση της εταιρείας ήταν διττός: πρώτα επιτυγχάνοντας μείωση των εξόδων της μέσω διαπραγματεύσεων με τους προμηθευτές της και με την αξιοποίηση των μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης. Στη συνέχεια, το μεγάλο στοίχημα ήταν η απόκτηση νέων πηγών εσόδων.

Προκειμένου να το επιτύχει αυτό, η ομάδα της Hosthub εντόπισε τις χώρες όπου η βραχυχρόνια μίσθωση και ο εσωτερικός τουρισμός συνέχισαν να λειτουργούν απρόσκοπτα (π.χ. ΗΠΑ, Αυστραλία κ.α.) και επέκτεινε τις δραστηριότητές της σε αυτές, καταφέρνοντας να τριπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της, εισάγοντας πρωτοποριακές τεχνολογίες, ενώ δημιούργησε και αρκετά νέα προϊόντα στοportfolio της με σκοπό την επέκταση του δυνητικού πελατολογίου. Παράλληλα, διπλασίασε όλες τις ενέργειες εκπαίδευσης του προσωπικού της, με σκοπό να προετοιμαστεί για το άνοιγμα της αγοράς μετά το 2021 και φρόντισε να βελτιώσει όλες τις εσωτερικές της διαδικασίες και μηχανισμούς, καθώς και τις ροές στο website και το application.

Πιο συγκεκριμένα, η Hosthub προχώρησε στην ενίσχυση της γκάμας των υπηρεσιών της πέραν του συγχρονισμού ημερολογίων και τιμών (channel management) στα κανάλια βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb, Booking.com, Expedia, Vrbo, Tripadvisor, κ.λπ.) με νέες υπηρεσίες όπως διαχείριση εξόδων και ομάδας, website builder, μηχανή κρατήσεων, αυτοματοποιημένα μηνύματα, revenue booster, καθώς και πολλές άλλες. Κομβικό σημείο στην ανοδική πορεία της εταιρείας, ωστόσο, υπήρξε η εξαγορά της μεξικανικής Getabed το 2020 αλλά και η σταδιακή μετονομασία του νέου σχήματος σε Hosthub.

Η Getabed, εταιρεία λογισμικού για ξενοδοχεία και βραχυχρόνια μίσθωση με πελάτες σε όλη τη Λατινική Αμερική, διέθετε προϊόντα και υπηρεσίες ιδιαίτερα συμπληρωματικές προς αυτές της Syncbnb, καθώς και απόλυτη ταύτιση σε θέματα κουλτούρας και αξιών, καθιστώντας την απορρόφησή της σημαντικό μοχλό εξέλιξης για την εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο, και μάλιστα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εποχή – κατά την οποία βρίσκει τη Hosthub πολύ μεγαλύτερη από ό,τι ήταν τα προηγούμενα 3 χρόνια και με ισχυρή παρουσία ήδη στην αγορά των ΗΠΑ.

Η εκτόξευσή της, μετά την εξαγορά της Getabed, σε ηγέτιδα δύναμη στον χώρο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, προκάλεσε και την αναπόφευκτη αλλαγή του ονόματός της σε Hosthub, με το rebranding να συμπυκνώνει τον πυρήνα λειτουργικότητας της νέας της μορφής: ένας κεντρικός κόμβος για όλη την αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης, διά μέσου μιας πλατφόρμας όπου ιδιοκτήτες, διαχειριστές, αλλά και εταιρείες λογισμικού και υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο θα μπορούν να συνδέονται για να ανταλλάσσουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, με τη startup να αποτελεί enabler μιας ολόκληρης βιομηχανίας.

Η νέα εποχή για τη Hosthub είναι ευοίωνη, καθώς η εταιρεία αποτελώντας έναν μοναδικό συνδετικό κόμβο τεχνολογίας για όλους τους επαγγελματίες του χώρου (από διαχειριστές, υπηρεσίες καθαρισμού, ασφάλειες, μεταφορές έως data & analytics), φιλοδοξεί να γίνει ο σημαντικότερος παίκτης στην παγκόσμια αγορά λογισμικού για τη βραχυχρόνια μίσθωση. Και θα το επιτύχει, αφού βασικές αξίες της είναι η δέσμευση για αδιάκοπη εξέλιξη και βελτίωση, καλύτερη τεχνολογία, περισσότερες λειτουργίες και δυνατότητες, και μεγαλύτερη αξιοπιστία σε όλα τα επίπεδα.

Αν σε αυτές προστεθεί και η ομολογουμένως κορυφαία εξυπηρέτηση πελατών που η εταιρεία παρέχει τόσο εντός όσο και εκτός πελατολογίου, με την κεντρική φιλοσοφία της να συνοψίζεται στο μότο «να αντιμετωπίζεις κάθε πελάτη σαν να ήταν ο μοναδικός σου πελάτης», εύκολα καταλαβαίνει κάποιος πως η Hosthub ήρθε όχι απλά για να μείνει στη βιομηχανία του real estate, αλλά για να διανύσει πολλά χιλιόμετρα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις