Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

grandmama: Η σύγχρονη ψηφιακή εκδοχή του home healthcare

Το πρώτο εξειδικευμένο site για την τρίτη ηλικία στην Ελλάδα φέρνει την ολιστική προσέγγιση στις ανάγκες των ηλικιωμένων, προτείνοντας λύσεις, δίνοντας χρηστικές συμβουλές και παρέχοντας τους ιδανικούς ανθρώπους για να προσφέρουν ποιοτική, επαγγελματική και αξιόπιστη φροντίδα στους ηλικιωμένους καθημερινά με ένα χαμόγελο.

Η φροντίδα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας αποτελούσε ανέκαθεν ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα για τον σύγχρονο εργαζόμενο που απασχολείται σχεδόν όλη μέρα εκτός σπιτιού. Οι αυξανόμενες ανάγκες των ηλικιωμένων γονέων ή και συγγενών χρειάζονται ουσιαστική και ποιοτική ανταπόκριση με τη σταθερή, φυσική παρουσία ενός φροντιστή να κρίνεται απαραίτητη και τις δυσκολίες εξεύρεσής του να αποτελούν εμπόδιο.

Τη λύση σε αυτά τα θέματα ήρθε να δώσει το grandmama, η πρώτη online πλατφόρμα εύρεσης έμπιστων και έμπειρων φροντιστών, νοσηλευτών ή συνοδού συντροφιάς για ηλικιωμένους και ανθρώπους που έχουν ανάγκη από φροντίδα στο σπίτι. Όλα ξεκίνησαν το 2018 από τη Μαρία Μηλιού, που εμπνεύστηκε το grandmama.gr όταν κλήθηκε να φροντίσει την 97χρονη μητέρα της. Βίωσε τις αλλαγές που μπορεί να φέρει στη ζωή ενός ανθρώπου αυτός ο νέος ρόλος και κατέγραψε όλο το φάσμα των καθημερινών αναγκών, τόσο της ηλικιωμένης μητέρας της όσο και της ίδιας σε θέση φροντιστή.

To 2020, ένωσαν δυνάμεις με τη Βίκυ Κλήμη, η οποία είχε ήδη πορεία στον χώρο του Home Healthcare και έπειτα από τη δική της εμπειρία με τη γιαγιά της, αποφάσισε να ασχοληθεί με το grandmama με σκοπό να το οδηγήσουν στην επόμενη φάση του. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του grandmama είναι ότι ακολουθεί μια αυστηρή διαδικασία για την επιλογή των φροντιστών, οι οποίοι αξιολογούνται μέσα από εκτενή και εξειδικευμένη συνέντευξη, δημιουργία φακέλου με τα στοιχεία τους, επικοινωνία με τις συστάσεις τους, καθώς και με τους ανθρώπους που συνεργάζονται μαζί τους σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν, αλλά και τη συμπεριφορά τους.

Η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών βοηθάει το grandmama και κάνει τη διαδικασία της αναζήτησης απλή, εύκολη και κυρίως άμεση. Ο ενδιαφερόμενος ή ο συγγενής του μπορεί να περιηγηθεί στην πλατφόρμα 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, έχοντας τη δυνατότητα να επικοινωνήσει απευθείας με τους φροντιστές ή τους νοσηλευτές. Το μεγάλο πλεονέκτημα της πλατφόρμας του grandmama είναι η αυτοματοποιημένη καθημερινή ενημέρωση του δικτύου του, με τα διαθέσιμα προφίλ, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι οικογένειες όσο πιο άμεσα γίνεται.

Έτσι, ο συγγενής μπορεί εύκολα να κάνει την εγγραφή στην πλατφόρμα και να προχωρήσει στην αγορά του διαδικτυακού πακέτου αναζήτησης. Τέλος, υπάρχει το «πακέτο» της προσωπικής βοήθειας ιδανικό για όσους δεν γνωρίζουν να χειρίζονται το Διαδίκτυο ή δεν έχουν τον χρόνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις