Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ArK Kapital “ξεκλείδωσε” 150 εκατ. ευρώ για την έξυπνη ανάπτυξη των Startups

Η εταιρεία προσφέρει εναλλακτικές funding λύσεις σε μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να εξασφαλίσει την ανάπτυξη τους.

Η σουηδική εταιρεία προσφέρει στις ευρωπαϊκές εταιρείες που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και αναπτύσσονται γρήγορα με γνώμονα την τεχνολογία μια εναλλακτική λύση στη χρηματοδότηση με ίδια κεφάλαια. Αφού συγκέντρωσε 165 εκατ. ευρώ, η ArK Kapital με έδρα τη Στοκχόλμη απέσπασε πρόσφατα από την Pollen Street Capital ένα δάνειο ύψους 150 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι εξασφαλισμένο με προτεραιότητα.

Η ArK Kapital, που ιδρύθηκε από τον επιχειρηματία Oliver Hildebrandt (CEO), τον βετεράνο τραπεζίτη Axel Bruzelius (COO) και τον πρώην αντιπρόεδρο ανάλυσης της Spotify και πρώην εταίρο της EQT Ventures Henrik Landgren (CPTO), στοχεύει σε εταιρείες αρχικών σταδίων, που αναπτύσσονται ταχέως με παράγοντα την τεχνολογία.

Προσφέροντας μια εναλλακτική χρηματοδοτική λύση με βάση τα ίδια κεφάλαια, επικεντρώνεται σε μη αποδυναμωτικά δάνεια, τα οποία κυμαίνονται από 1 εκατ. έως 10 εκατ. ευρώ, σε ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις από διάφορους τομείς. Ειδικότερα, η ArK προσφέρει πιο μακροπρόθεσμα δάνεια διάρκειας μέχρι και οκτώ ετών για να δώσει χρόνο στις νεοσύστατες επιχειρήσεις αρχικών σταδίων να αναπτυχθούν.

Έχοντας λοιπόν συγκεντρώσει 165 εκατ. ευρώ για μακροπρόθεσμες εναλλακτικές επιλογές χρηματοδότησης τον Μάρτιο, η σουηδική ArK Kapital με την νέα αυτή επένδυση των 150 εκατ. ευρώ θα βοηθήσει τις Startups να αναπτυχθούν πιο έξυπνα μέσω οικονομικών προβλέψεων με τεχνητή νοημοσύνη και λειτουργικής χρηματοδότησης.

Ο Oliver Hilderbrandt, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της ArK, σημείωσε ότι η ArK παρέχει δάνεια που στοχεύουν στην ανάπτυξη των νεοσύστατων εταιρειών, κατανοώντας συγχρόνως τους επιχειρηματίες και την παραδοσιακή χρηματοδότηση, η οποία μπορεί συχνά να μην εξυπηρετεί τις ανάγκες τους.

Παράλληλα, βασίζει τις λύσεις δανεισμού που προσφέρει στις πραγματικές δυνατότητες των επιχειρήσεων ταχείας ανάπτυξης και τις βοηθά να αξιοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες. Oι εταιρείες μπορούν δηλαδή να επωφεληθούν από εξατομικευμένες επιλογές χρηματοδότησης ανάλογα με τις δυνατότητές τους, υποστηριζόμενες από δεδομένα.

Ο ελληνικής καταγωγής Μιχάλης Κατραμάδος, εταίρος της Pollen Street Capital, πρόσθεσε από την πλευρά του ότι η ArK δίνει τη δυνατότητα στις νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας και στους επιχειρηματίες να αναπτυχθούν πιο έξυπνα, βεβαιώνοντας ότι η Pollen Street έχει σημαντική εμπειρία στην υποστήριξη ευέλικτων και καινοτόμων δανειστών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ δήλωσε τον ενθουσιασμό του για την συνεργασία που θα έχει η εν λόγω εταιρεία διαχείρισης εναλλακτικών επενδύσεων με την ArK στη Σκανδιναβία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις