Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το ερευνητικό έργο του ΑΠΘ την Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας

Στα κίνητρα που παρέχει το ΑΠΘ στο ερευνητικό δυναμικό του για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, αναφέρθηκε ο πρύτανης Ν. Παπαϊωάννου με αφορμή την σημερινή διεθνή ημέρα.

Στην ερευνητική δραστηριότητα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τις διακρίσεις των μελών του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο αναφέρθηκε ο πρύτανης του Ιδρύματος, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου. Συγκεκριμένα, σχολίασε σε μήνυμά του  την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, που «καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εκδηλώσουν τη δημιουργικότητά τους και να χρησιμοποιήσουν νέες ιδέες για να βρουν καλύτερες και πιο αποτελεσματικές μεθόδους, ώστε να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους μας».

«Η πολιτική αριστείας που εφαρμόζεται στο ΑΠΘ παρέχει κίνητρα στο ερευνητικό δυναμικό και συνεισφέρει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για να αναπτυχθούν νέες ιδέες και να μετατραπούν σε καινοτόμα προϊόντα», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου, προσθέτοντας ότι «η διεπιστημονικού χαρακτήρα έρευνα που επιτελείται στο ΑΠΘ ευνοεί τη δημιουργικότητα και την καινοτομία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις