Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EIT και EIC καλούν Startups και Scale-ups σε πρόγραμμα επιτάχυνσης

Οι δύο οργανισμοί συνεργάζονται για να αναπτύξουν διεθνώς το δίκτυο των Startups, το μερίδιο τους στην αγορά, αλλά και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης τους.

Το EIT Digital και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (EIC) εγκαινίασαν μια πιλοτική συνεργασία διάρκειας ενός έτους. Στο πλαίσιο της σύμπραξης των οργανισμών, θα δοθεί η δυνατότητα στις υποστηριζόμενες από αυτούς εταιρείες και ομάδες να επωφεληθούν από τα προγράμματα, τις υπηρεσίες και τις δράσεις υποστήριξης και των δύο.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, το EIT Digital αναζητά νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν περάσει από τον επιταχυντή του EIC ή έχουν λάβει τη σφραγίδα αριστείας του EIC. Οι εταιρείες αυτές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το ετήσιο πρόγραμμα EIC – EIT Digital Venture Acceleration Programme και να λάβουν υποστήριξη για τους διεθνείς αναπτυξιακούς τους στόχους μέσω μιας ομάδας ειδικών σε θέματα άντλησης κεφαλαίων και ανάπτυξης επιχειρήσεων που ειδικεύονται στο deep tech.

Το πρόγραμμα αξιοποιεί ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο επενδυτών και κορυφαίων επιχειρήσεων για να βοηθήσει τις νεοσύστατες εταιρείες όχι μόνο να αντλήσουν χρηματοδότηση σειράς Α & Β, αλλά και να επεκτείνουν το μερίδιο αγοράς τους, καθώς και να αποκτήσουν διεθνείς πελάτες, αποτελώντας έτσι μια χρήσιμη ευκαιρία τόσο για τις Startups όσο και τις Scale-ups.

Η εταιρεία που θα επιλεγεί θα έχει πολλαπλά οφέλη, στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • Ένα πλήρες έτος εξατομικευμένης διεθνούς αναπτυξιακής υποστήριξης από το EIT Digital Accelerator αξίας 50.000 ευρώ για την ανάπτυξη της επιχείρησής της
  • Πρόσβαση σε χρηματοδότηση και άντληση κεφαλαίων: Αξιολόγηση των χρηματοδοτικών αναγκών, καθοδήγηση για την επενδυτική ετοιμότητα, συναντήσεις με επενδυτές, αποκλειστικές εκδηλώσεις για επενδυτές, διασυνδέσεις με πάνω από 1000+ διεθνή VCs
  • Πρόσβαση στην αγορά: Πανευρωπαϊκό οικοσύστημα καινοτομίας, ειδικευμένες συστάσεις πωλήσεων, καθοδήγηση για τη μετάβαση στην αγορά, δίκτυο 500+ εταιρικών πελατών

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 10 Μαΐου (5μμ CET). Περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή της πρότασης εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις