Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Fiture έχει δημιουργήσει έναν έξυπνο καθρέφτη για γυμναστική στο σπίτι

Ένας καθρέφτης που έχει φτιαχτεί ειδικά για προγράμματα γυμναστικής με φωνητικές οδηγίες και feedback μέσω mobile app, διαμορφώνοντας το μέλλον του fitness.

Οι καθρέφτες fitness είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την γυμναστική στο σπίτι καθώς έγιναν ευρέως γνωστοί στην πανδημία. Σε αντίθεση με τους διαδρόμους ή τα ποδήλατα, αυτοί οι καθρέφτες καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο, γεγονός που τους καθιστά ιδανικούς για τους κατοίκους της πόλης που ζουν ίσως σε μικρότερα διαμερίσματα. Η Fiture είναι η τελευταία σε μια μακρά λίστα εταιρειών που προσφέρουν καθρέφτη γυμναστικής, η οποία περιλαμβάνει πλέον την NordicTrack και την Echelon μέχρι την Tempo και την Lululemon.

Το προϊόν της Fiture είναι απλό και σχετικά προσιτό στην χρήση του, αφού ενσωματώνει φωνητικές εντολές μαζί με διάφορες χειρονομίες, οι οποίες υποδεικνύουν κινήσεις για το σώμα, ενώ οι άνθρωποι μπορούν να δουν την πιο fitness εκδοχή τους ανάλογα με τον στόχο που έχουν θέσει, καθρεφτίζοντας στην ουσία την γυμναστική που κάνουν με βάση το πρόγραμμα που ακολουθούν και λαμβάνοντας σε πραγματικό χρόνο όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να το συνεχίσουν, ένα μοντέλο που βρίσκεται αρκετά κοντά στο στυλ του personal trainer.

Ο καθρέφτης ελέγχεται κυρίως μέσω της εφαρμογής του για smartphone, ενώ ένα απλό σήκωμα του χεριού μπορεί να ξεκινήσει μια συνεδρία και ο αντίχειρας προς τα πάνω ή προς τα κάτω μπορεί να αξιολογήσει την προπόνηση. Συγκεκριμένα, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα προπονήσεων που διατίθενται για τη συσκευή, από pilates και barre μέχρι HIIT, πυγμαχία και δύναμη, που διδάσκονται από διάφορους εκπαιδευτές, συμπεριλαμβανομένης της Niren.

Ένα από βασικά features που φέρει η Fiture είναι η ζωντανή παρέμβαση στην φυσική κατάσταση του ατόμου που γυμνάζεται εκείνη τη στιγμή, ενημερώνοντας για την φόρμα του. Μάλιστα, χρησιμοποιεί την τεχνολογία Motion Engine για να αξιολογήσει αν κάνει σωστά την προπόνηση και να προσφέρει ανατροφοδότηση με στόχο να βοηθήσει στην επάνοδο του σώματος. Παράλληλα, ανταγωνίζεται το Mirror της Lululemon, το οποίο δίνει feedback από τους εκπαιδευτές σε live συνεδρίες, αλλά αυτό είναι το πρώτο που λειτουργεί με βάση την τεχνητή νοημοσύνη.

Το Mirror που ανήκει πλέον στη Lululemon είναι σαφώς ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Fiture στην αγορά. Τα προϊόντα έχουν μάλιστα την ίδια τιμή λιανικής γύρω στα 1.495 δολάρια στις ΗΠΑ και με μηνιαία χρέωση 39 δολαρίων για τις συνεδρίες προπόνησης. Τα προϊόντα έχουν μέχρι και παρόμοια εμφάνιση, με δυνατότητα τοποθέτησης του καθρέφτη στον τοίχο. Τα ηχεία βρίσκονται απλά λίγο πιο πάνω στο μοντέλο της Fiture ενώ το πλαίσιο διατίθεται σε πέντε ελκυστικά χρώματα για να ταιριάζει με κάθε δωμάτιο. Ο καθρέφτης Fiture κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Κίνα πέρυσι τέτοια εποχή και θα λανσάρεται φέτος στις ΗΠΑ από αυτόν τον μήνα, χωρίς να γνωρίζουμε αν μπορεί κανείς να το παραγγείλει και στην χώρα μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις