Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι επενδυτές του Twitter εκφράζουν ανησυχίες για το deal με τον Musk

Οι μέτοχοι έχουν προβληματιστεί για το γεγονός ο Elon Musk να μην έχει τελικά την οικονομική ρευστότητα να καταβάλει το ποσό της εξαγοράς, δηλαδή τα 44 δισ. δολάρια σε μετρητά.

Επενδυτές, που έχουν επιφυλάξεις για το αν ο Ίλον Μασκ θα ολοκληρώσει την εξαγορά της Twitter έναντι οικονομικού τιμήματος 44 δισ. δολαρίων (41,76 δισ. ευρώ), έστειλαν χθες, Τετάρτη, τις μετοχές της εταιρίας που είχαν στην κατοχή τους, στο χαμηλότερο επίπεδο της τιμής τους από τότε που ανακοινώθηκε η συμφωνία εξαγοράς, πριν από δύο ημέρες.

Οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο ο Μασκ να μην έχει την απαραίτητη οικονομική ρευστότητα ώστε να χρηματοδοτήσει το ποσό των 21 δισ. δολαρίων (19,93 δισ. ευρώ) που πρέπει να καταβάλει, ενώ μπορεί να αποφασίσει κατά της πώλησης μερικών μετοχών της στην Tesla, που θα είναι ίσως αναγκαία για να βρει τα χρήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Twitter.

Ο ίδιος έχει προηγούμενα υπαναχωρήσει. Νωρίτερα μέσα στο μήνα αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην πάρει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter. Το 2018, ο Μασκ είχε προχωρήσει σε μία ανάρτηση στο Twitter ότι είχε «διασφαλίσει τη χρηματοδότηση» για μία συμφωνία 72 δισ. δολαρίων (68,34 δισ. ευρώ) αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της Tesla, αλλά τελικά δεν προχώρησε με σχετική προσφορά.

Επιπρόσθετα, ο Μασκ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση 1 δισ. δολαρίων (0,95 δισ. ευρώ) σε περίπτωση αποχώρησής του από τη συμφωνία. Το ποσό αυτό της αποζημίωσης, αποτελεί μόλις ένα μικρό μέρος της περιουσίας του, η οποία εκτιμάται από το Forbes στα 240 δισ. δολάρια (227,79 δισ. ευρώ).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις