Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το egg ως πυλώνας στήριξης των Startups στην Ελλάδα

Με αφορμή την πρόσφατη χρηματοδότηση της Swaplanet της πλατφόρμας thrift για παιδιά που αποτελούσε εταιρεία του egg, επισημαίνεται για μια ακόμη φορά η συνεισφορά του προγράμματος στο νεοφυές οικοσύστημα.

Το egg της Eurobank διανύει τον 10ο κύκλο του προγράμματος στηρίζοντας νεοφυείς επιχειρήσεις και διευρύνοντας τον χάρτη του οικοσυστήματος. Τα άτομα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με την δική τους Startup, λαμβάνοντας καθοδήγηση, ώστε να ετοιμάσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο και να διεκδικήσουν αργότερα μια χρηματοδότηση που θα τους πάει στο επόμενο επίπεδο.  

Εδώ και 9 χρόνια το egg που έχει οργανωθεί από την Eurobank επιταχύνει την ανάπτυξη των νεοσύστατων εταιρειών με αντίστοιχη συμβουλευτική υποστήριξη, αναδεικνύοντας τις πραγματικές ανάγκες τους, ενώ εστιάζει σε αναδυόμενους τομείς όπως τεχνολογίες 5G και 6G, λύσεις ESG, Big Data, κυβερνοασφάλεια, βιοτεχνολογία, VR/AR, fintech, healthtech, agtech, ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη.  

Μέσα από αυτό το πρίσμα, το πρόγραμμα ενισχύει βοηθώντας όσους συμμετέχουν σε εξωστρέφεια, δικτύωση και άντληση κεφαλαίων, στηρίζοντας παράλληλα τις πρωτοβουλίες των ομάδων στο πεδίο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Η διασύνδεση της ακαδημαϊκής με την επιχειρηματική αλλά και επενδυτική κοινότητα έχει αποτελέσει αντίστοιχα μια σταθερά στην οικοδόμηση της Startup κοινότητας όπου συμβάλλει ενεργά το egg.  

Στον κύκλο μπορούν να μετέχουν και εταιρείες του Elevate Greece, αφού το egg “εκκολάπτει” τα σχήματα στην αξιοποίηση περισσότερων και διαφορετικών χρηματοδοτικών εργαλείων και πηγών, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας μικρό-χρηματοδότησης, την επιχειρηματική δικτύωση τόσο εγχώρια όσο και παγκοσμίως με αρμόδιους και αναγνωρισμένους φορείς, παρέχοντας επενδυτικά κίνητρα και στις ανταγωνιστικές Startups που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης. Συνολικά, το πρόγραμμα ως business accelerator μετρά 1.000 επιχειρηματίες μεταξύ 2013-2021, 275 Startups, 150 εταιρείες και 28,5 εκατ. ευρώ σε χρηματοδότηση. 

Διαβάστε επίσης:

10ος κύκλος για το egg της Eurobank – 10 χρόνια Startup αναγέννησης

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις