Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση «μαμούθ» 200 εκατ. δολαρίων για την εφαρμογή παντοπωλείου Zepto

Η Ινδική Startup σκοπεύει να επεκτείνει την παροχή 10 λεπτών υπηρεσιών παράδοσης σε περισσότερες πόλεις της Ινδίας.

Χρηματοδότηση ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων εξασφάλισε η Zepto, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει την παροχή των 10 λεπτών υπηρεσιών της σε περισσότερες πόλεις της Ινδίας και παράλληλα να αναπτύξει το δίκτυο, όσον αφορά τα σκοτεινά καταστήματά της. Η Zepto είναι μια Startup εταιρεία η οποία παρέχει άμεση παράδοση προϊόντων παντοπωλείου, με έδρα την Βομβάη.  

Η 10λεπτη υπηρεσία παράδοσης λειτουργεί σήμερα σε 11 πόλεις της Ινδίας και επεξεργάζεται εκατοντάδες χιλιάδες παραγγελίες κάθε μέρα, δήλωσε ο Palicha, ο οποίος εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου της Zepto.

Τα σημερινά ετήσια έσοδα της startup είναι μεταξύ 200 και 400 εκατομμυρίων δολαρίων, είπε, ένα ποσό που είναι αποφασισμένος να αυξήσει σε “τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια” μέχρι το τρίμηνο που λήγει τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Η εκτίναξη των εσόδων έρχεται καθώς η startup αυξάνεται σταθερά πάνω από 50% κάθε μήνα τους τελευταίους μήνες, είπε. Κατά το πιο πρόσφατο τρίμηνο, η startup αύξησε τα έσοδά της κατά 800%, ενώ μείωσε τα έξοδά της ανά παραγγελία περισσότερο από πέντε φορές, επισήμανε ο CEO της Zepto. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε πως η εταιρεία πρόκειται μακροπρόθεσμα να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες, πέραν αυτές του παντοπωλείου, να δημιουργήσει νέες αποθήκες σε 12 με 20 νέες πόλεις καθώς και να διπλασιάσει σχεδόν το εργατικό δυναμικό της σε 2.000 άτομα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις