Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η BenevolentAI εισήλθε στο χρηματιστήριο Euronext

Στόχος της ολλανδικής startup να ενδυναμώσει την ανακάλυψη φαρμάκων με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Η εταιρεία ανακάλυψης φαρμάκων με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), BenevolentAI, σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης της ανάπτυξης του κλινικού αγωγού της και στη συνέχιση της επένδυσης στην τεχνολογική της πλατφόρμα, ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στο Euronext του Άμστερνταμ.  Η εισαγωγή ακολουθεί την ολοκλήρωση της επιχειρηματικής της συνένωσης με την Odyssey, η οποία ήδη βρίσκεται εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.

Σημειώνεται πως η Odyssey είχε εξαγοράσει την BenevolentAI σε μια συμφωνία που αποτίμησε πέρυσι τη βρετανική εταιρεία medtech έως και 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ έπειτα από την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Η συγχώνευση αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη ποτέ σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και μία από τις μεγαλύτερες εισαγωγές στο επίπεδο της βιοτεχνολογίας στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.

Όπως τόνισε σχετικά η Διευθύνουσα Σύμβουλος της BenevolentAI, Τζοάνα Σήλντς: «Η πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης μας είναι πλήρως λειτουργική, επιστημονικά επικυρωμένη και υποστηρίζει έναν εσωτερικό αγωγό με περισσότερα από 20 προγράμματα φαρμάκων που δημιουργούνται από πλατφόρμα και επιτυχημένες εμπορικές συνεργασίες. Μέσω αυτής της καταχώρισης, είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε την ηγετική μας θέση, διασφαλίζοντας ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να επιταχύνουμε τις επενδύσεις στην ανάπτυξη του αγωγού και της τεχνολογίας μας».

Μέσω των συνδυασμένων δυνατοτήτων της πλατφόρμας AI, της επιστημονικής τεχνογνωσίας και των εργαστηριακών εγκαταστάσεων, η πλατφόρμα είναι σε θέση να παράσχει νέα υποψήφια φάρμακα με υψηλότερη πιθανότητα κλινικής επιτυχίας από αυτά που αναπτύχθηκαν με «παραδοσιακές» μεθόδους. Η startup τροφοδοτεί έναν αυξανόμενο εσωτερικό αγωγό με περισσότερα από 20 προγράμματα φαρμάκων, που εκτείνονται από την ανακάλυψη στόχων έως τις κλινικές μελέτες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις