Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Outfund άντλησε 115 εκατ. στερλίνες για την δανειοδότηση εταιρειών e-commerce

Τουλάχιστον 500 εκατ. στερλίνες θα διατεθούν σε περισσότερες από 5.000 εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Η Βρετανική πλατφόρμα Outfund, που προσφέρει ένα εναλλακτικό κανάλι χρηματοδότησης μέσω του οποίου οι διαδικτυακές επιχειρήσεις είναι σε θέση να λάβουν τα κεφάλαια που χρειάζονται, όταν τα χρειάζονται, κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 115 εκατομμυρίων λιρών σε Α’ κύκλο χρηματοδότησης μετοχικού κεφαλαίου και χρέους προκειμένου να παρέχει έναν ταχύτερο, δικαιότερο και πιο προσιτό τρόπο για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αντλήσουν κεφάλαια ανάπτυξης. Με αυτή τη νέα χρηματοδότηση, η startup θα δανείσει πάνω από 500 εκατομμύρια λίρες σε τουλάχιστον 5.000 διαδικτυακές επιχειρήσεις κατά τους επόμενους 12 μήνες, αυξάνοντας το όριο δανεισμού της στα 10 εκατομμύρια στερλίνες ανά εταιρεία. Του σχετικού κύκλου χρηματοδότησης ηγήθηκαν οι Force Over Mass, PostFinance, 1818 Venture Capital και Tribe Capital.
Οι ενδιαφερόμενοι ιδρυτές που αναζητούν κεφάλαια μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση χρησιμοποιώντας την απλή ηλεκτρονική εφαρμογή της πλατφόρμας. Δεδομένης της αποκλειστικής τεχνολογίας και του προϊόντος, απαιτούνται μόνο απλοί έλεγχοι για την πρόσβαση στο κεφάλαιο και δεν χρειάζεται οι εταιρείες να παρέχουν επιχειρηματικά σχέδια ή να υποβάλλονται σε παρατεταμένες αξιολογήσεις κινδύνου.
Οι επιχειρήσεις, απλώς, συνδέουν τους λογαριασμούς εσόδων τους και, με πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, η εκκίνηση θα δημιουργήσει μια προσφορά χρηματοδότησης και θα αναπτύξει την ίδια μέρα.
Ως προϋποθέσεις, το Outfund θέτει οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να πραγματοποιούν πληρωμές και εν γένει επιχειρηματική δράση μέσω διαδικτύου, να διαθέτουν τουλάχιστον 10.000 στερλίνες μηνιαίο τζίρο και να λειτουργούν τουλάχιστον ένα εξάμηνο.
Τι νέο εισάγει η πλατφόρμα στο «τραπέζι»; Σε αντίθεση με τα συμβατικά επιχειρηματικά δάνεια, η startup ισχυρίζεται ότι ο χρόνος που απαιτείται για την αποπληρωμή βασίζεται στις συνθήκες κάθε επιχείρησης, με ένα συμφωνημένο μερίδιο εσόδων που δημιουργεί ευελιξία για τους ιδρυτές. Τα ποσοστά μεριδίου εσόδων της έχουν οριστεί για να διασφαλίζουν ότι κάθε επιχείρηση διατηρεί υγιείς ταμειακές ροές στις καθημερινές της δραστηριότητες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις