Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Slamcore «σήκωσε» 16 εκατ. δολάρια με σκοπό την ανάπτυξη ρομποτικών συστημάτων

H Slamcore εξασφάλισε κεφάλαιο 16 εκατομμυρίων δολαρίων από τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης υπό την καθοδήγηση των ROBO Global Ventures και Presidio Ventures. Στο γύρο συμμετείχαν επίσης οι Samsung Ventures, Toyota Ventures και Yamato Holdings, καθώς και οι Amadeus Capital, Global Brain, IP Group, MMC και Octopus. 

Η Slamcore, έχει αναπτύξει τεχνολογίες που μπορούν να αναπτυχθούν σε ένα ευρύ φάσμα ρομποτικών συστημάτων, από ηλεκτρικές σκούπες μέχρι τα πιο προηγμένα αυτόνομα συστήματα που αναπτύσσονται σε αποθήκες σε όλες τις ΗΠΑ. Οι αλγόριθμοί της χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τα ρομπότ να αναγνωρίσουν τον χώρο στον οποίο πλοηγούνται. Η εταιρεία αναφέρει επίσης μια βασική λέξη-κλειδί – σημειώνοντας ότι τα συστήματα αυτά μπορούν να εφαρμοστούν για την εύρεση του τρόπου με τον οποίο μπορεί κανείς να κινηθεί στο metaverse.

“Για πάρα πολύ καιρό, τα ρομπότ δεν ήταν σε θέση να πλοηγηθούν σε φυσικούς χώρους με το επίπεδο ακρίβειας και αποτελεσματικότητας που γνωρίζουμε ότι είναι δυνατό. Τα επόμενα χρόνια τόσο οι εταιρείες όσο και οι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση στα αυτοματοποιημένα προϊόντα της και τα ρομπότ, η SLAMcore είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι σχεδιαστές θα έχουν πρόσβαση στους αλγόριθμους που απαιτούνται για τη βελτιστοποίηση των προϊόντων τους” δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Owen Nicholson σε σχετική ανακοίνωση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις