Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Feel Therapeutics: Χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. δολαρίων με συμμετοχή από την Genesis Ventures και επενδυτικούς αγγέλους

Η ελληνική healthtech startup δραστηριοποιείται στον τομέα της ψυχικής υγείας με την χρήση καινοτόμων τεχνολογιών και wearable συσκευών.

Χρηματοδότηση ύψους 4.000.000 δολαρίων από την Genesis Ventures και άλλους διακεκριμένους business angels («επιχειρηματικούς αγγέλους») έκλεισε η ελληνική healthtech startup Feel Therapeutics (με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο και τμήμα R&D στην Αθήνα), με σκοπό να αναπτύξει βιοδείκτες και ψηφιακά θεραπευτικά μέσα για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι διαγιγνώσκουν, διαχειρίζονται και φροντίζουν την ψυχική υγεία. Στον συγκεκριμένο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν μαζί με την Genesis Ventures και οι υπάρχοντες επενδυτές της εταιρείας Felicis, Anthemis, και SOSV.

Τα ψηφιακά θεραπευτικά προγράμματα και τα προγράμματα ευεξίας της Feel Therapeutics  (πρώην Sentio Solutions) για το άγχος και την κατάθλιψη συνδυάζουν συνεχή απομακρυσμένη παρακολούθηση των ασθενών, χρησιμοποιώντας μια ιδιόκτητη φορητή συσκευή ανίχνευσης συναισθημάτων, εφαρμόζοντας την τηλεϊατρική για την 24ωρη παροχή ψυχικής και ψυχολογικής υποστήριξης. 

Στα επόμενα πλάνα της Feel είναι η συνεργασία με κάποιους από τους σημαντικότερους παράγοντες του τομέα των φαρμακοβιομηχανιών καθώς και η δημιουργία της πρώτης ψηφιακής θεραπείας προκειμένου να υποστηρίξει τους ανθρώπους που βάλλονται από ψυχικές ασθένειες, εγκεκριμένη από το FDA. Σκοπός είναι ο εκδημοκρατισμός και η παροχή ποιοτικής ψυχολογικής υποστήριξης σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.  

«Τα περιστατικά ψυχικής υγείας αυξάνονται παγκοσμίως και, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, επηρεάζουν σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως. Σήμερα, σχεδόν ένας στους πέντε ανθρώπους στις ΗΠΑ ζει με κάποια ψυχική ασθένεια. Ο αριθμός αυτός ισοδυναμεί με περισσότερους από ότι ολόκληρος ο πληθυσμός της Καλιφόρνιας. Μόνο η κατάθλιψη επηρεάζει σήμερα 300 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας εκτιμά ότι μέχρι το 2030 θα είναι η κύρια αιτία επιβάρυνσης από ασθένειες σε παγκόσμιο επίπεδο» επισημαίνει ο συνιδρυτής της Feel Therapeutics, Γιώργος Ελευθερίου.

Το πρόγραμμα «Feel» της Feel Therapeutics διαρκεί περίπου στις 16 εβδομάδες και απαρτίζεται από 4 μέρη. Ένα wristband το οποίο επεξεργάζεται δεδομένα, όπως τον καρδιακό ρυθμό, την θερμοκρασία του δέρματος και την αγωγιμότητά του και τα μεταφράζει μέσω αλγορίθμου σε συναισθήματα, την εφαρμογή «Feel App» που καταγράφει τις ψυχολογικές και συναισθηματικές διακυμάνσεις , στοιχεία που αξιοποιούνται από ειδικούς για την παροχή εξειδικευμένης θεραπείας στον ασθενή, ενώ παρέχεται  και ψυχοεκπαιδευτικό υλικό. Τέλος, το «Feel» ενισχύεται με την πραγματοποίηση online εβδομαδιαίων συνεδριών διάρκειας 15 λεπτών, μέσω της εφαρμογής, με πιστοποιημένο ψυχοθεραπευτή (Feel Provider). 

Τελευταία ενημέρωση: 5.5.2022

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις