Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Xperia 1 IV: Νέο πανίσχυρο smartphone από την Sony

Το νέο Xperia 1 IV της Sony είναι πανίσχυρο στη δημιουργία περιεχομένου, με τον πρώτο φακό πραγματικού οπτικού ζουμ στον κόσμο και πολλά ακόμη.

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα το νέο smartphone Xperia 1 IV, που αναπτύχθηκε ειδικά για όσους αναζητούν την πιο σύγχρονη τεχνολογία σε smartphone, συμπεριλαμβανομένης κορυφαίας τεχνολογίας οπτικών, προηγμένων δυνατοτήτων gaming και ισχυρών λειτουργιών ήχου, όλα σε ένα συμπαγή και μοντέρνο σχεδιασμό.

«Το Xperia 1 IV είναι μια συναρπαστική συνέχεια της Xperia σειράς μας», δήλωσε ο Nobuki Asahina, Επικεφαλής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ για Κινητά». «Στη Sony, πιστεύουμε ότι η δημιουργικότητα δεν έχει όρια και το νέο μας κορυφαίο μοντέλο, το Xperia 1 IV, «γεννήθηκε» μέσα από αυτή τη φιλοσοφία».

Στη συνέχεια είπε: «Το Xperia εμπνέει τους χρήστες να γίνουν δημιουργοί και κάθε πτυχή αυτής της δημιουργίας περιεχομένου μπορεί να υποστηριχθεί από το Xperia 1 IV. Πέρα από αυτό, είναι γρήγορο! Κάθε τομέας της συσκευής έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί την ταχύτητα εκτέλεσης. Είτε πρόκειται για την ταχύτητα της κάμερας, είτε για την ταχύτητα απόκρισης στο gaming, πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η νέα συσκευή θα ενθουσιάσει τους πελάτες μας.»

Το Xperia 1 IV διαθέτει τρεις φακούς, έναν εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό 16 mm, έναν ευρυγώνιο φακός 24 mm και ένα νέο μοναδικό φακό πραγματικού οπτικού ζουμ με τηλεφακό 85–125 mm, ώστε να δώσει στους δημιουργούς τη δυνατότητα να καταγράψουν ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου. Η μπροστινή κάμερα είναι επίσης εξοπλισμένη με έναν αισθητήρα εικόνας “Exmor RS™ για φορητές συσκευές” στα 12MP, ο οποίος είναι μεγαλύτερος σε σύγκριση με αυτόν του προηγούμενου μοντέλου. Προσφέρει μείωση του θορύβου σε σκοτεινές τοποθεσίες και τη λήψη selfie σε 4K HDR.

Με βάση τα ζητούμενα των δημιουργών βίντεο, η Sony ανέπτυξε τη λειτουργία «Videography Pro», η οποία συγκεντρώνει τις ρυθμίσεις βίντεο. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν εύκολα ρυθμίσεις όπως εστίαση, έκθεση και ισορροπία λευκού – ακόμα και κατά την εγγραφή.

Οι χρήστες μπορούν να καταγράφουν και να αναπαράγουν σκηνές γρήγορης κίνησης αλλά και βίντεο αργής κίνησης έως και 5x, λόγω της ικανότητας της συσκευής να καταγράφει βίντεο 4K HDR 120 fps με όλους τους φακούς της. Η λήψη ομαλού βίντεο χωρίς ταρακουνήματα είναι ευκολότερη από ποτέ χάρη στο νέο Optical SteadyShot™ με FlawlessEye™. Το Xperia 1 IV υποστηρίζει επίσης την τεχνολογία Eye AF και την παρακολούθηση αντικειμένων για βίντεο (object tracking), επιτρέποντας στον χρήστη να διατηρεί ευκρινή εστίαση στο θέμα και να αφιερώνει περισσότερο χρόνο για τη σύνθεση της λήψης του.

Η απόλυτη εμπειρία mobile gaming

Οι προηγμένες δυνατότητες για gaming περιλαμβάνουν οθόνη 120 Hz, μείωση του motion blur (θόλωση κατά την κίνηση) και ρυθμό δειγματοληψίας αφής στα 240 Hz. Επιπλέον, η δυνατότητα βελτίωσης παιχνιδιών περιλαμβάνει λειτουργία ενίσχυσης L-y (low gamma), ισοσταθμιστή ήχου και βελτιστοποίηση της φωνητικής συνομιλίας για να προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία παιχνιδιού. Το Xperia 1 IV έχει βελτιστοποιηθεί με το Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming για ανώτερη απόδοση στα παιχνίδια. Διαθέτει επίσης τη λειτουργία «Heat Suppression power control (H. S. power control)» που καταστέλλει την υποβάθμιση της απόδοσης και την υποβάθμιση της μπαταρίας, λόγω υψηλών θερμοκρασιών της συσκευής ακόμα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ή και κατά τη σύνδεση ενός φορτιστή.

Νέα υπηρεσία για Xperia «BRAVIA CORE για Xperia»

Το Xperia 1 IV προσφέρει αποκλειστικά BRAVIA CORE για Xperiaxii, για να απολαμβάνετε ταινίες σε υψηλής ποιότητας 4K στην ευρεία οθόνη 21:9 του Xperia 1 IV. Επιλέξτε από τις εκατοντάδες νέες κυκλοφορίες της Sony Pictures Entertainment και τις κλασικές υπερπαραγωγές, μεταβείτε στα παρασκήνια με το Studio Access και απολαύστε τίτλους με βελτιωμένο IMAX® και καθηλωτικό ήχο από το DTS, με όλα τα παραπάνω να περιλαμβάνονται στο BRAVIA CORE για Xperia.

Απόδοση και σχεδιασμός

Το Xperia 1 IV χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Snapdragon® 8 Gen 1 Mobile, η οποία είναι συμβατή με 5G και Wi-Fi 6E, με 12 GB RAM και 256 GB ROM, μπαταρία 5.000 mAh με διάρκεια ζωής έως και 3 χρόνια. Η γρήγορη φόρτιση φτάνει στο 50% της μπαταρίας μέσα σε 30 λεπτά και διαθέτει δυνατότητες ασύρματης φόρτισης.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις