Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Elon Musk: Στον «πάγο» η εξαγορά του Twitter

Το ίδιο το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συνεχίζει να διερωτάται αν τελικά έπρεπε να αποδεχθεί την προσφορά του Musk.

Ο Elon Musk πραγματοποίησε ανάρτηση στο Twitter σχετικά με την εξαγορά, ύψους 43 δισ. δολ. της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Βρίσκεται σε αναμονή, καθώς εκτιμάται ότι οι τα spam/ψεύτικοι λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν πράγματι λιγότερο από το 5% των χρηστών”.

Ο δισεκατομμυριούχος που αποφάσισε πρόσφατα να προσθέσει την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων στη συλλογή του από εταιρείες τεχνολογίας, μόλις έγραψε στο Twitter ότι η προσφορά του ύψους 43 δισ. δολ. για την αγορά της εταιρείας «βρίσκεται σε αναμονή για λεπτομέρειες που αποδεικνύουν ότι οι spam/ψεύτικοι λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν πράγματι λιγότερο από το 5% των χρηστών.»

Έτσι, αν τα spam/ψεύτικοι λογαριασμοί αποτελούν όντως πάνω από το 5% των χρηστών του Twitter, υπάρχει ο κίνδυνος να υπερβάλλει ο Musk σε περίπτωση που όντως προβεί σε εκκαθάριση των ψεύτικων λογαριασμών, καθώς η πλατφόρμα θα συρρικνωθεί έως και 5% – ή και περισσότερο (αν οι υπολογισμοί του Twitter είναι λάθος). Ο Musk έχει καταστήσει ιδιαίτερα σαφές το μίσος του για τα spambots του Twitter.

Δεδομένης της τάσης του Musk για «τρολάρισμα», είναι αρκετά δύσκολο να γνωρίζουμε αν πρόκειται όντως για μια σοβαρή ανησυχία του δισεκατομμυριούχου που όντως αναβάλλει προσωρινά τη συμφωνία – ή αν πρόκειται για μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την πτωτική πορεία της μετοχής του Twitter τις τελευταίες ημέρες για να προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί μια χαμηλότερη τιμή για την αγορά του.

Πού θα καταλήξει αυτή η χαοτική εξαγορά;

Δεν μπορεί κανείς να το φανταστεί. Αλλά ό,τι κι αν συμβεί, είναι ήδη εξαιρετικά επιζήμιο για το Twitter – με την τιμή της μετοχής της εταιρείας να υποχωρεί περαιτέρω κατά τη σημερινή προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση. Το ίδιο το διοικητικό συμβούλιο του Twitter επίσης να διερωτάται αν τελικά έπρεπε να αποδεχθεί την προσφορά του Musk.

Μάλιστα, μια σειρά από ανώτερα στελέχη απολύθηκαν πριν από την αναμενόμενη αλλαγή γνώμης-της τελευταίας στιγμής, του Musk. Επίσης, υπήρξαν περιπτώσεις χρηστών που εγκατέλειψαν την πλατφόρμα λόγω ανησυχιών ότι ένα Twitter υπό την ηγεσία του Musk ευνοούσε την άνοδο της τοξικής ρητορικής μίσους.

Ο Μασκ δήλωσε ότι θα επέτρεπε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέψει στην πλατφόρμα, για παράδειγμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις