Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση και ανάπτυξη μέσα στην πανδημία για την Starling

Χρηματοδότηση 40 εκατ. λιρών, από τους JTC and Merian Chrysalis Investment Company, σήκωσε η Starling, ανεβάζοντας τη συνολική της χρηματοδότηση για το 2020 στα 100 εκατ. λίρες. Η Starling έχει πλέον περισσότερους από 1,4 εκατ. τρεχούμενους λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων 155.000 επιχειρηματικών λογαριασμών, από την ίδρυσή της τον Μάιο του 2017.

Ως ψηφιακή τράπεζα, η Starling ισχυρίζεται ότι έχει δει μεγάλη αύξηση των πελατών της από το lockdown και μετά, ειδικά στο κανάλι των επιχειρηματικών λογαριασμών, όπου οι καθημερινές εγγραφές έχουν επιταχυνθεί από την αρχή του έτους. Παράλληλα, τους τελευταίους έξι μήνες, η βάση καταθέσεων της τράπεζας έχει υπερδιπλασιαστεί και πλέον περιλαμβάνει πάνω από 2,4 δισ. λίρες.

Σε ότι αφορά τη νέα χρηματοδότηση, η τράπεζα θα την χρησιμοποιήσει για να ενισχύσει την παρουσία της στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στον οποίο κατέχει μερίδιο 2.6% της βρετανικής αγοράς.  Η Anne Boden, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Starling Bank, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η πρόσθετη χρηματοδότηση από τους υπάρχοντες επενδυτές μας αποδεικνύει τη δέσμευσή τους τόσο στη Starling όσο και στις μικρές επιχειρήσεις και τους πελάτες μας που χρειάζονται την υποστήριξή μας τώρα περισσότερο από ποτέ».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο, η Boden είχε προβλέψει ότι η Startling θα καταφέρει να έχει κέρδος έως το τέλος του 2020, η πανδημία όμως άλλαξε δεδομένα και την ανάγκασε να αναδιατυπώσει αυτές τις προβλέψεις, λέγοντας ότι πιθανότατα αυτό θα συμβεί μέσα στο 2021.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις