Η Carbon Clean «Σήκωσε» 121 εκατ. λίρες από πετρελαϊκό γίγαντα

Η εταιρεία περιβαλλοντικής τεχνολογίας με έδρα το Λονδίνο, χρηματοδοτήθηκε από την αμερικανική Chevron με σκοπό την ανάπτυξη πράσινων λύσεων για την διαχείριση άνθρακα

Η Carbon Clean εξασφάλισε 150 εκατ. δολ. (121 εκατ. λίρες), ένα πρωτοφανές ποσό ρεκόρ για τις επενδύσεις σε εταιρείες διαχείρισης άνθρακα. Ο γύρος χρηματοδότησης της σειράς C για τη βρετανική εταιρεία, πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία του αμερικανικού πετρελαϊκού γίγαντα Chevron, μαζί με μια σειρά από μεγάλους υποστηρικτές, όπως η Samsung Ventures, η Saudi Aramco Energy Ventures και η AXA Investment Managers. Η εταιρεία περιβαλλοντικής τεχνολογίας συνεργάζεται γενικά με εταιρείες σε βαριούς βιομηχανικούς τομείς, όπως ο χάλυβας και το τσιμέντο.

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης της Carbon Clean έπεται του γύρου χρηματοδότησης σειράς Β ύψους 22 εκατ. δολ. το 2020. Οι επενδύσεις στην ευρωπαϊκή κλιματική τεχνολογία έχουν αυξηθεί σημαντικά, με την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το κλίμα να έχει δεκαπλασιαστεί από 840 εκατ. λίρες το 2017 σε 8,4 δισ. λίρες το 2021.

Η Carbon Clean ειδικεύεται σε μια μορφή κλιματικής τεχνολογίας που ονομάζεται δέσμευση άνθρακα, μια διαδικασία κατά την οποία ο πλεονάζων άνθρακας και τα απόβλητα που παράγονται κατά τη διάρκεια βιομηχανικών εργασιών «παγιδεύονται» πριν εισέλθουν στην ατμόσφαιρα.

Η αποθήκευση συνεπάγεται με  σημαντικό κόστος, το οποίο εκτιμάται σε περίπου 80 έως 90 δολάρια ανά τόνο. Η Carbon Clean, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι μπορεί να συμπιέσει το μέγεθος του απαιτούμενου εξοπλισμού και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της αποθήκευσης με την ιδιόκτητη τεχνολογία της.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Aniruddha Sharma δήλωσε ότι ο εξοπλισμός που χρησιμοποιεί η εταιρεία του απαιτεί 10 φορές λιγότερο χώρο και «Σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να έχετε ογκώδη εργαλεία, μπορείτε να έχετε τα πάντα μέσα σε ένα κοντέινερ και αυτό κάνει την διαδικασία πολύ πιο εύκολη».

Ο Chris Powers, αντιπρόεδρος της Chevron New Energies, δήλωσε: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Carbon Clean για να συμβάλουμε στην προώθηση της επιδίωξης της Chevron για λύσεις με χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις